18.6 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

L’Auditori Teatre Espai Ter va tancar el 2022 amb el major nombre d’espectadors i activitats

L'Espai Ter de Torroella de Montgrí es confirma com a dinamitzador cultural del municipi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí va registrar el màxim històric de 156 activitats i 38.494 espectadors i usuaris durant el passat 2022. Va tenir un impacte econòmic d’un total de 188.330 euros. La polivalència i la capacitat d’adaptació de l’espai són les principals fortaleses de l’equipament, que ha permès acollir i programar una gran varietat d’esdeveniments, incloent-hi fires, congressos i presentacions.

El 95% de l’activitat programada es va centrar en la música i les arts escèniques, amb la majoria d’espectacles de caràcter professional, gràcies al programa estatal PLATEA que va permetre la programació de grans produccions amb una despesa reduïda. A més de la programació pròpia, també es va treballar en col·laboració amb diversos festivals, com Temporada Alta, Ítaca, Black Music Festival, FIMAG, Festival de Torroella o SOC, Festival de Dansa Urbana i Fusió.

L’Espai Ter també destaca per la seva proposta educativa, sent un dels centres més actius en educació en les comarques gironines. Durant el curs escolar 2021-2022, van passar per l’Aula de l’Espai Ter un total de 78.000 alumnes. A més, es va portar a terme amb èxit el projecte Connectats per Teatre, en aliança amb el CEIP Guillem de Montgrí, adreçat als alumnes de 5 anys, i també es va acollir el projecte participatiu Cantania, amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà.

Pel que fa als espectadors, el 82,73% són de les comarques del Baix Empordà, Gironès i Alt Empordà, i un terç d’ells (35,2%) fan servir els serveis de restauració del municipi després d’assistir a l’Espai Ter. El regidor de l’Espai Ter, Josep Martinoy, afirma que «L’Espai Ter, amb el seu propòsit de “construir escenaris de benestar”, és una autèntica capsa d’oportunitats per a les persones del municipi i de Catalunya.»

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aquests són els municipis del Baix Empordà que ja coneixen el seu alcalde

Mentre a la majoria dels municipis a aquesta hora encara no es coneixen les dades de participació definitives, hi...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -