L’Aula Gastronòmica de l’Empordà imparteix cursos i activitats amb l’objectiu de facilitar la formació dels cuiners. Està pensada principalment per aquells professionals (com cuiners, forners, pastissers, sommeliers), però també organitza sessions per al públic en general. Per exemple, aprofitant els períodes de vacances, desenvolupa activitats infantils pels més petits de la casa.

L’Aula Gastronòmica és una iniciativa del Gremi d’Hosteleria Costa Brava Centre i de la Cuina de l’Empordanet. Martí Sabrià, gerent del grup Costa Brava Centre, explica els objectius d’aquesta Aula:

Enguany ha celebrat 15 anys. Va néixer el 2001 amb la signatura d’un conveni entre el Consell Comarcal del Baix Empordà, i la Unió d’Empresaris d’Hostaleria de la Costa Brava Centre, qui ha assumit la gestió.

L’Aula Gastronòmica va acollir el desembre la semifinal gironina dels premis Cartaví, que reconeix els restaurants que més promocionen els vins catalans. A més, l’Aula participa en diverses iniciatives, com la campanya gastronòmica infantil, Xics Gastronòmic.