24.1 C
Pals
Dilluns, 26 octubre 2020

Les exportacions gironines pugen un 4,3% al juliol recolzades per l’augment de les químiques i la maquinària

En l'acumulat de l'any les vendes de les empreses a l'exterior sumen 3.331,2 MEUR, una xifra similar a la del 2019

El més llegit

Palafrugell és el municipi amb més classes confinades del Baix Empordà

Palafrugell té 19 grup en quarantena, seguit per Sant Feliu de Guíxols (7), Torroella de Montgrí (5) i la Bisbal d'Empordà (3).

Batuda de senglars a diversos municipis del Baix Empordà

Segons l'alcalde de Castell Platja d'Aro, suposen un risc, ja que poden provocar accidents de trànsit i, a més, destrossen zones públiques i privades.

Alerta dels sanitaris de la Bisbal d’Empordà per l’increment de casos de coronavirus

Alerten que el creixement és "exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris".

El Baix Empordà entre les comarques amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

Dins de la comarca la situació és complicada a Palafrugell que se situa com el municipi amb la taxa de PCR més alta de tot Catalunya, amb un 22,98% de proves positives de COVID-19
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les exportacions gironines han pujat un 4,3% durant el mes de juliol, recolzades per l’augment de les químiques i la maquinària. Segons recull l’estadística que periòdicament publica el Ministeri, les empreses de la demarcació van fer vendes a l’exterior per valor de 553,2 milions d’euros (MEUR). Després de la sotragada que va suposar la pandèmia, ara els tres sectors motor del territori tornen a remuntar registres. Durant el mes de juliol l’agroalimentari gironí –dins el qual hi ha les càrnies- ha incrementat exportacions un 6,5%. Les químiques ho han fet en un 8,4% i la maquinària, un 7%. En l’acumulat de l’any, les vendes de la demarcació a l’exterior sumen 3.331,2 MEUR, igualant els registres del 2019.
Les exportacions gironines remunten l’impacte que va deixar la primera onada de la pandèmia. El mes de juny ja va suposar un punt d’inflexió en relació als registres d’abril i maig (quan les vendes a l’exterior van arribar a caure fins a un 15%). I aquesta tònica positiva s’ha mantingut durant el juliol.

Segons l’estadística que publica periòdicament el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, durant aquest mes les empreses de la demarcació han exportat per valor de 553,2 MEUR. I això, comparat amb el mateix període del 2019, es tradueix en un augment del 4,3%.

Si es passa la lupa per sectors, aquells tres que tradicionalment són motor de l’economia gironina han tancat el mes a l’alça. Per volum de negoci, el sector agroalimentari ha exportat per valor de 244 MEUR, un 6,5% més en relació al juliol del 2019.

I dins l’agroalimentari, les càrnies continuen essent-hi preeminents. El clúster gironí ha exportat per valor de 158,75 MEUR al juliol, cosa que representa un augment del 2,64%. Sobretot, de carn de porc.

Però a més de l’agroalimentari, tant les químiques com la maquinària han crescut en vendes a l’exterior. Pel que fa a les químiques, les empreses han tancat el juliol exportant per valor de 98 MEUR (un 8,4%). I les vendes dels fabricants de maquinària han augmentat un 7% (situant-se en 48,87 MEUR).

Pel que fa als mercats, al juliol França s’ha mantingut com el primer destí dels productes gironins. Aquí les empreses hi han fet vendes per valor de 139,75 MEUR. Per darrere seu s’hi situa la Xina (amb exportacions de 70,73 MEUR). I ja a molta més distància s’hi troben Portugal, Alemanya i Itàlia (amb exportacions per valor de 39 MEUR, 33,38 MEUR i 33,16 MEUR).

Si es comparen les exportacions amb les de la resta de Catalunya, aquí la situació és desigual per territoris. A Barcelona i a Tarragona, les exportacions han baixat un 12,6% i un 12,9% respectivament). Mentre que a Girona i a Lleida han pujat (en el cas de Ponent, un 6,4%). Tot i això, el pes de l’àrea metropolitana arrossega la mitjana i fa que, a Catalunya, el juliol es tanqui amb un descens d’exportacions del 10,6% (situant-se en 6.105,9 MEUR).

Similar al del 2019

Pel que fa a l’acumulat de l’any, el bon inici del 2020 sumat als registres dels mesos de juny i juliol fa que les exportacions gironines mitiguin els descensos de la pandèmia. Entre gener i juliol, les empreses del territori han fet vendes a l’exterior per valor de 3.331,2 MEUR, una xifra similar a la que es va assolir el 2019 (i que se situa tan sols en un descens del 0,6%).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Matí amb cel molt tapat i descens de la temperatura

El dilluns comença amb cel tapat i alguns ruixats dispersos o plugims que es poden produÏr al llarg del matí. La temperatura serà més baixa avui i els valors màixms no superaran els 16ºC.
- Publicitat -

Ningú no és perfecte – 25 octubre 2020

Seguim parlant del festival de Sitges amb l'Ignasi Arbat.

Un programa infame – 25 octubre 2020

Nova edició del programa més infame de la ràdio!

Ona Jove – 25 octubre 2020

El programa més random de Ràdio Capital aterra una setmana més.

FOTOS: es veu un catxalot a la costa de Palamós

No és la primera vegada que s'observa aquesta espècie a les costes del Baix Empordà

Altres notícies