Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha impulsat les obres de millora de 13 estacions i parades d’autobusos de Catalunya, entre elles, la de Torroella de Montgrí, situada al solar delimitat per la carretera de l’Estartit i els Carrers del Garbí i d’Enric Morera. El proper 26 de setembre acaba el període de licitació, amb un pressupost de 20.764,60€, i les obres s’executaran al llarg del 2019.

En el cas de Torroella, les obres es duran a terme a petició de l’Ajuntament, i segons ha concretat el regidor de mobilitat de Torroella, Josep Martinoy, aquesta millora es va demanar fa 3 anys a causa del poc refugi que tenien els ciutadans quan hi havia tramuntana o mal temps.

Així doncs, principalment es posarà una marquesina de refugi addicional, una mampara de protecció amb vidre tipus UGLAS i un muret de formigó a la part oeset perquè també hi entra tramuntana i aigua de pluja. També s’afegiran 3 bancs de formigó i un rètol identificador adequat, segons el manual d’Identitat Corporativa dels Transports Públics e la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, es col·locaran també unes vitrines informatives i una zona d’aparcament de bicicletes, per cargolar al terra amb la bbase de la “U” invertida d’acer.

D’altres pobles o ciutats que rebran millores són, per exemple, La Bisbal d’Empordà, Tarragona, Reus, Blanes o Olot, i s’espera millorar l’accés a les parades, més comfort i funcionalitat.