9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

L’Escola Barceló i Matas decebuda davant la pèrdua del gimnàs del centre

L'AMPA alerta de que la falta d'espai afecta tant a l'escola com a l'institut

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació de Mares i Pares de l’Escola (AMPA) de l’Escola Barceló i Matas de Palafrugell se sent frustrada després de la demolició del seu gimnàs per cedir l’espai a l’Institut la Sureda. El Departament d’Educació ha traspassat aquesta superfície a l’institut per crear les aules de tercer d’ESO, ja que hi ha una falta d’espai tot i que el centre va obrir les seves portes fa dos anys. Des de l’AMPA de l’escola estan alarmats per la gran quantitat d’espais que han hagut de cedir durant els darrers dos anys a favor de l’institut.

La Cristina Janó, membre de l’AMPA i mestra de l’escola, explica que durant aquest dos anys han cedit espais com l’aula de música, la d’anglès, entre d’altres. Però aquesta cessió d’espai no s’ha aturat i l’últim afectat ha estat el gimnàs de l’escola per crear les aules de tercer d’ESO.

La Cristina explica que l’escola no és l’única afectada per aquestes mesures. L’escola perd espais i els alumnes de l’institut han de viure amb aquesta falta d’espai que cada cop es va menjant més racons de l’Escola Barceló i Matas. Així, tant l’escola com l’institut es veuen afectats per aquest constant degoteig de solucions fetes a corre-cuita.

Des de l’AMPA alerten que la demolició del gimnàs fa que els nens i nenes s’hagin quedat sense aquest espai per fer esport a l’hivern. Des de l’Ajuntament els han promès trobar una alternativa, però la Cristina explica que el gimnàs ja era un bon espai per dur a terme les classes.

A més, el degoteig d’espai no s’acaba aquí, ja que pel curs 2023-2024 l’institut inaugurarà la seva línia de quart d’ESO. Però, tal com explica la Cristina, aquest curs haurà de fer les seves classes en barracons. Això es deu a que no poden agafar més espai de l’escola.

Un pavelló que no arriba

El primer tinent d’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va explicar a l’AMPA que quan es va anunciar la construcció de l’institut es van comprometre a fer una pista coberta en un dels patis i habilitar-la com a pavelló per tal que l’institut pogués absorbir les aules del gimnàs de l’escola.

Aquest compromís s’havia de complir pel curs 2022-2023 però les obres, amb un pressupost de 800.000€ encara s’han de licitar. Des del consistori posen en dubte que estiguin acabades abans del 2023. Per això, des de l’ajuntament estan buscant alternatives per suplir aquest espai que s’ha hagut de cedir.

*Imatges cedides per Cristina Janó

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -