Palamós ha donat el tret de sortida a la campanya gastronòmica “L’Escudella de Palamós”, un nou plat de cullera amb tradició marinera que es podrà tastar fins al 14 de desembre a sis restaurants del municipi. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, vol posar en valor el producte pesquer local i la cuina tradicional.
La recepta reinterpreta l’escudella clàssica utilitzant peix de la llotja de Palamós, com sorell, rap, rafets, penegals, congre o lluç, combinat amb verdures de temporada, fideus, mongeta i una canana farcida, que recorda la tradicional pilota. La proposta busca consolidar aquest plat com a nou referent gastronòmic local.
Els restaurants participants són Altamar, Arcada, Can Blau, Can Quel, Entre Dos Mons i El Nàutic, que ofereixen la seva pròpia versió d’aquest plat mariner dins de la carta. Cada establiment aporta el seu toc personal per enriquir una recepta que uneix mar i cuina de casa.
La campanya coincideix amb el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i vol reforçar el lideratge de Palamós en el sector culinari del territori.
El plat ha estat creat de manera cooperativa, amb la participació de cuiners, restauradors, pescadors, peixaters i veïnes del municipi vinculades a la tradició marinera. L’Espai del Peix també hi ha col·laborat, donant suport tècnic i culinari a la iniciativa.




