11.9 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Garanteixen que serà segur banyar-se a l’Estartit tot i les restriccions pel coronavirus

Un estudi de Ajuntament de Torroella de Montgrí conclou que les platges del municipi són prou llargues per acollir tots els usuaris que hi van en els pics d'afluència de l'estiu

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Un estudi de Ajuntament de Torroella de Montgrí conclou que les platges del municipi són prou llargues per acollir tots els usuaris que hi van en els pics d’afluència de l’estiu. Això sí, la principal funció que haurà de complir l’ajuntament serà redistribuir els usuaris al llarg dels 5 quilòmetres de platja de l’Estartit.

L’estudi s’ha fet tenint en compte la capacitat de les platges Gran, la Pletera i Mas Pinell, les més grans del municipi i l’Estartit. S’ha conclòs que en cas de màxima ocupació, cada banyista tindria de 5,27 metres quadrats, per sobre del límit de distanciament en què treballa l’Estat. Els càlculs s’han fet tenint en compte que les platges del municipi a l’Estartit acullen, en temporada alta, una mitjana de 40.000 usuaris diaris.

Com es farà per garantir l’esponjament de les persones a l’Estartit? Doncs des del consistori asseguren estan preparant un dispositiu que impliqui “el mínim de restriccions i el màxim de mesures de seguretat”. Es reforçarà la plantilla eventual d’agents cívics i informadors. Aquests seran els encarregats d’anar avaluant l’afluència de banyistes a cada sector i donar informació per fer complir els requeriments sanitaris. L’estratègia passarà, segons el consistori , per “redistribuir el flux de banyistes” i “donar molta informació, personalment i a través de senyals”.

L’Ajuntament vol “buscar la màxima complicitat i comprensió dels banyistes” i s’intensificaran les mesures de desinfecció i neteja.

Pel que fa al dispositiu de vigilància i salvament, inicialment entrarà en servei el 13 de juny. En funció de com evolucioni la temporada es prioritzaran les tasques de salvament marítim o vigilància terrestre.

Recupera l’entrevista a Marc Calvet, regidor de platjes de Torroella de Montgrí – l’Estartit

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

Altres notícies