17.1 C
Pals
Divendres, 25 juny 2021
- Publicitat -

Garanteixen que serà segur banyar-se a l’Estartit tot i les restriccions pel coronavirus

Un estudi de Ajuntament de Torroella de Montgrí conclou que les platges del municipi són prou llargues per acollir tots els usuaris que hi van en els pics d'afluència de l'estiu

El més llegit

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Un estudi de Ajuntament de Torroella de Montgrí conclou que les platges del municipi són prou llargues per acollir tots els usuaris que hi van en els pics d’afluència de l’estiu. Això sí, la principal funció que haurà de complir l’ajuntament serà redistribuir els usuaris al llarg dels 5 quilòmetres de platja de l’Estartit.

L’estudi s’ha fet tenint en compte la capacitat de les platges Gran, la Pletera i Mas Pinell, les més grans del municipi i l’Estartit. S’ha conclòs que en cas de màxima ocupació, cada banyista tindria de 5,27 metres quadrats, per sobre del límit de distanciament en què treballa l’Estat. Els càlculs s’han fet tenint en compte que les platges del municipi a l’Estartit acullen, en temporada alta, una mitjana de 40.000 usuaris diaris.

Com es farà per garantir l’esponjament de les persones a l’Estartit? Doncs des del consistori asseguren estan preparant un dispositiu que impliqui “el mínim de restriccions i el màxim de mesures de seguretat”. Es reforçarà la plantilla eventual d’agents cívics i informadors. Aquests seran els encarregats d’anar avaluant l’afluència de banyistes a cada sector i donar informació per fer complir els requeriments sanitaris. L’estratègia passarà, segons el consistori , per “redistribuir el flux de banyistes” i “donar molta informació, personalment i a través de senyals”.

L’Ajuntament vol “buscar la màxima complicitat i comprensió dels banyistes” i s’intensificaran les mesures de desinfecció i neteja.

Pel que fa al dispositiu de vigilància i salvament, inicialment entrarà en servei el 13 de juny. En funció de com evolucioni la temporada es prioritzaran les tasques de salvament marítim o vigilància terrestre.

Recupera l’entrevista a Marc Calvet, regidor de platjes de Torroella de Montgrí – l’Estartit

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Estabilitat atmosfèrica, sol i calor moderada

Domini del temps assolellat amb calor moderada. Pel cap de setmana la temperatura puja, especialment diumenge.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -