20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

L’hospital de Palamós es torna a omplir de pacients COVID al nivell de la 1a. onada

En cinc setmanes, els positius de coronavirus detectats per PCR o tests d'antígens han augmentat un 1.800% a l'Hospital de Palamós

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els pacients ingressats per covid-19 a l’ hospital de Palamós se situen al nivell de la primera onada de la pandèmia. Segons informen des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), la setmana passada l’hospital va ingressar 134 pacients, dels quals un de cada tres –en concret, 43- van ser per covid. Aquesta xifra, precisen des del SSIBE, no s’assolia d’ençà de l’esclat de la pandèmia. La cinquena onada ja ha obligat a destinar tota la quarta planta del centre a pacients covid i a cancel·lar totes les operacions programades. En paral·lel, durant les cinc darreres setmanes el nombre de PCR i tests d’antígens que es fan als CAP o a l’hospital i que donen positiu ha arribat a incrementar-se fins a un 1.800%.
Segons l’últim balanç del SSIBE, actualment a l’hospital de Palamós hi ha 38 pacients ingressats per covid, cosa que suposa el 35% del total. Per poder-los atendre, el centre s’ha reorganitzat. Tota la quarta planta s’ha destinat a malalts de coronavirus i s’han cancel·lat les intervencions quirúrgiques programades (deixant tan sols actius els quiròfans d’urgències i neoplàsies).

Tot i que ara hi hagi cinc pacients covid menys que la setmana passada, des del SSIBE alerten que aquests nivells no s’assolien des de l’inici de la pandèmia. Entre el 19 i el 24 de juliol, dels 134 pacients que van ingressar a l’hospital, 43 van ser-ho per coronavirus (el 32%). “No s’havien ingressat tants pacients per covid-19 en una setmana des de la primera onada”, subratllen des del SSIBE.

Al centre Palamós Gent Gran, actualment hi ha nou pacients que han contret el virus i que estan ingressat a la planta d’aïllament. La setmana passada, aquest centre va rebre 29 ingressos –el només més alt des d’inicis del 2020- dels quals el 25% eren pacients covid.

Pel que fa a la plantilla del SSIBE, actualment hi ha tretze professionals que han donat positiu per coronavirus. D’aquests, segons precisen, “cinc no estaven correctament vacunats”. Els vuit restants, tot i tenir ja pauta completa, han donat positiu a la PCR i transmeten la malaltia. Per això, tot i trobar-se bé, han de complir aïllament.

Amb la situació epidemiològica actual i amb l’objectiu de protegir tant als pacients com als familiars i professionals, el SSIBE ha reduït i restringit visites tant a l’hospital com al Palamós Gent Gran.

225 positius

Segons precisa el SSIBE, al Baix Empordà la cinquena onada de la pandèmia es va començar a notar la setmana del 21 i al 27 de juny, quan el nombre de positius detectats es va multiplicar per sobre de set en tan sols set dies.

La setmana passada, entre el 19 i el 24 de juliol, des del SSIBE es van detectar 225 positius, cosa que suposa que en cinc setmanes el nombre absolut de PCR i tests d’antígens positius s’ha incrementat fins a un 1.800%.

Actualment des dels CAP que depenen del SSIBE i l’hospital de Palamós s’estan fent unes 3.100 proves diagnòstiques (TAR i PCR) a la setmana. D’aquestes, un 10% donen positiu per la infecció. Les proves es fan tant a aquells pacients que tenen simptomatologia i acudeixen al metge, com també als qui han d’ingressar a l’hospital de Palamós o bé tenen alguna prova programada.

Menys dosis de vacuna

Per últim, el SSIBE concreta que aquestes últimes setmanes s’estan rebent menys dosis de vacunes, cosa que no fa possible dut a terme maratons en espais propers a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS). “Tan aviat com tornem a rebre suficients vacunes, n’organitzarem més”, expliquen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -