13.6 C
Pals
Dimarts, 22 Octubre 2019
  • Notícies

L’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran aconsegueixen 15 donants de còrnies el 2017

El més llegit

Tanquen el Passeig Marítim i diversos carrers de Platja d’Aro per risc d’inundació

Es tanca i es prohibeix accedit al Passeig Marítim, als camins de ronda i a les cales de la façana marítima

Sobre les protestes de Barcelona

Avui l'Adrià Pujol reflexiona sobre les protestes dels darrers 7 dies a Barcelona, amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem, que ha condemnat els líders independentistes a un total de gairebé 100 anys de presó.

Oberta la convocatòria del Premi Indilletres per a editorials de l’any 2020

El festival es celebrarà el primer cap de setmana de juny però ja s'ha obert la convocatòria per poder presentar-se al Premi Indilletres

El Club de Hoquei de Palafrugell mostra el seu rebuig a la sentència

Cap dels dos clubs, ni el Palafrugell ni el Taradell, van jugar el primer minut de partit

Begur transforma la parcel·la del carrer Sant Pere en un espai verd

Aquest mes d’octubre han començat els treballs d’urbanització de la parcel·la sense pavimentar ubicada entre els carrers Sant Pere i Santa Teresa de Begur. L’espai, que fins ara actuava com a zona d’aparcament per a vehicles, està sent sotmès a diverses tasques d’arranjament que permetran transformar aquest emplaçament en un nou espai verd multifuncional.

Aquesta modalitat de donació es va implantar a l’hospital el passat mes de juny, convertint-se així en el segon centre de la demarcació de Girona en oferir-la i en el primer comarcal.

Per facilitar la donació, set professionals d’infermeria i medicina de Palamós s’han format específicament per realitzar tot el procés de donació de còrnies i acompanyament: des de la detecció, passant per l’entrevista amb els familiars del donant fins a la realització de la mateixa tècnica d’extracció. Les còrnies extretes s’envien al Banc de Sang i Teixits de Catalunya, que s’encarrega de la preservació, validació i posterior distribució als centres que les necessiten.

D’aquesta manera s’aconsegueix que tot el procediment mèdic sigui dut a terme per professionals propis del centre, agilitzant el procés i sense suposar cap demora posterior a la mort del donant.

La majoria dels receptors de còrnia i de teixit ocular són pacients amb distròfies o edemes corneals, problemes que poden suposar la pèrdua de la visió. El trasplantament de la còrnia malmesa és l’única manera que tenen aquestes persones per recuperar la vista. També són freqüents els trasplantaments a pacients que han patit una lesió a l’ull, una infecció o el rebuig d’un trasplantament previ. A més, amb cada còrnia donada es pot ajudar a recuperar la visió a dues persones, ja que aquesta es pot dividir en dos segments diferents.

Últimes notícies

L’Associació Carnal de Palamós organitzarà les dues properes edicions de la festa

L'Ajuntament de Palamós invertirà 35.000 euros per cadascuna de les properes dues edicions del Carnaval, que organitzarà l'Associació Carnaval...

Investiguen un robatori a l’estació d’autobusos Sarfa

El o la lladre va emportar-se presumptament, dues caixes registradores

Palamós reformarà la plaça d’un dels seus miradors més famosos

L'oposició no li dona suport, tot i que també creien que cal actuar per renovar la plaça

Coldplay confirmen un disc doble pel 22 de novembre

Finalment els rumors es confirmen i Coldplay publicaran un disc doble el proper 22 de novembre. El treball es dirà “Everyday life” i inclourà dues parts molt diferents l’una de l’altra, “Sunrise” i “Sunset“. Aquesta informació arriba després que la banda enviés una sèrie de cartes a través de la seva agència de management a…

JP Cooper torna a Barcelona el 7 de maig

El músic britànic JP Cooper tornarà al nostre país al maig. L’autor de temes com “September Song” (amb més de 11 milions d’streams globals) ha confirmat concert a Barcelona (La 2 d’Apolo) el proper 7 de maig. Les entrades generals es posaran a la venda el 25 d’octubre a les 11: 00h. a través d’…

Més notícies