Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

23 C
Pals
Dissabte, 24 maig 2025
- Publicitat -

L’hostaleria de la Costa Brava centre adverteix que està “al límit” malgrat haver treballat “prou bé” durant l’estiu

El sector assegura que cada dia que passa sense poder obrir "és un pas més cap al precipici"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'hostaleria de la Costa Brava centre adverteix que està "al límit" malgrat haver treballat "prou bé" durant l'estiu
Loading
/

L’hostaleria de la Costa Brava Centre es mostra contrariada amb el tancament de bars i restaurants decretat pel Govern per tal d’evitar contagis. Si bé des del sector deixen clar que la salut és “el més important” adverteixen que els establiments estan “al límit” tot i que reconeixen que han treballat “prou bé durant l’estiu”. Això sí, el gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, deixa clar que ha estat un any “per oblidar” i assegura que el tancament “farà mal” a les petites empreses. “Cada dia que passen sense treballar és un pas més cap al precipici”, alerta. Sabrià també ha posat en valor “la bona feina” que s’ha fet des de l’hostaleria baix-empordanesa que ha permès que bars, hotels i restaurants treballessin aquest estiu.
“Aquestes noves mesures trinxen encara més un any per oblidar”. Així de contundent es mostra el gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià. I és que el tancament de bars i restaurants posa en perill centenars de negocis d’aquesta zona del litoral gironí, just quan s’havia començat a recuperar després d’un estiu on s’havia treballat “prou bé”, tenint en compte la realitat de la pandèmia. Sabrià adverteix que qui més patirà aquest tancament seran els establiments petits i familiars, ja que les grans cadenes tenen més capacitat d’estalvi pel volum de negoci que representen.

En aquest sentit, el gerent del grup Costa Brava Centre assenyala que molts dels negocis els estan tirant endavant gent jove que té “molta empenta, però menys recursos i probablement un endeutament important”. Per això, Sabrià demana que s’ajudi aquest sector perquè la gran majoria “estan molt al límit” i cada dia que passen amb la persiana abaixada “és un pas més cap al precipici”.

Reproductor d'àudio

“Algú ha de compensar aquest tancament perquè ens hi juguem el panís. Aquest país, sense turisme i hostaleria, no es pot sostenir amb la resta d’activitats i s’ha d’entendre que cal salvar les empreses, perquè si no el futur serà igual de negre”, assenyala Sabrià.

Reproductor d'àudio

Des del sector recorden que representen més d’un 25% del PIB al litoral baix-empordanès. “Malgrat que hem estat molt curosos a l’hora de prendre les mesures sanitàries, no ens oposem a que tancar els bars i restaurants. Ara, algú ha de compensar tot aquest esforç”, recalca el gerent.

“Hem fet les coses bé”

La realitat és que els darrers mesos els establiments de la costa brava centre i bona part dels de l’interior del Baix Empordà han estat dels que més s’han omplert de turistes, en bona mesura perquè el client habitual és de proximitat. Sabrià reconeix que l’estiu “ha anat prou bé”, si bé recorda que només han treballat dos mesos i mig d’una temporada de set.

Reproductor d'àudio

Amb tot, el fet que hi hagi hagut bones ocupacions tant en hotels com en bars i restaurants té a veure amb “tota la feina que s’ha fet” durant els darrers anys, per tal d’oferir “un producte segur i de molta qualitat”. “Aquí la confiança la tenim guanyada després de molts anys de dedicació i bona feina. Per això, estic segur que quan ens deixin obrir de nou, tornarem a omplir”, conclou Sabrià.

- Publicitat -
- Publicitat -

S’incorporen 16 noves unitats de convivència al projecte d’habitatge cooperatiu de Palamós

El projecte cooperatiu d’habitatge “Terra de Mar” a Palamós, impulsat per l’Ajuntament i per Sostre Cívic, ha assolit 29 de les 34 unitats de convivència previstes.

Altres notícies