25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

L’hostaleria gironina preveu una ocupació mitjana d’entre el 65% i el 70% els dies festius de Setmana Santa

S'oferiran gairebé un 90% de les places d'hotels i un 95% dels establiments de restauració estaran oberts

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Per zones, s’espera que les ocupacions més altes es concentrin al litoral de la Costa Brava Nord, amb entre un 65% i un 70%, mentre que a la Costa Brava Centre, s’espera que se situï entre el 60 o el 65% i a la Costa Brava Sud sigui d’entre un 40 i un 45%.

A les zones d’interior s’espera una ocupació d’entre el 75 % i el 80 % a l’interior de la comarca de la Selva i, del 70 % i el 74% a la Garrotxa. A Girona ciutat la previsió d’ocupació oscil·la entre el 85% i el 90 %.

Pel que fa a les zones de muntanya, es preveu una ocupació que fluctuï entre el 55% i el 60% a la comarca de la Cerdanya i, del 65% al 70% al Ripollès. En general, la previsió d’ocupació mitjana per a tota la província de Girona és del 65 % i el 70 %. Tot i així, els empresaris apunten que s’esperen algunes reserves d’última hora, que no faran variaran gaire les xifres d’ocupació previstes.

De mitjana, el sector preveu unes estades d’entre dos i tres dies, amb un perfil de turista majoritàriament català i de la província de Barcelona, de mitjana edat i de caire “familiar”.

Tot i això, molts dels hotels que obriran ara tornaran a tacar fins a finals de maig o mitjans de juny, coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu.

La restauració, al 50%

Els establiments de restauració de les comarques de Girona preveuen durant els quatre dies festius de Setmana Santa, una previsió d’ocupació de les seves places del 50%.

El sector demana responsabilitat a les administracions

El sector es mostra preocupat pels “moments d’incertesa” actuals, tant per la pandèmia com per la guerra d’Ucraïna i demana a les administracions que siguin “responsables” en relació amb la covid-19. En aquest sentit, reclamen poder treballar “amb certa normalitat i estabilitat, perquè el virus ha vingut per quedar-se i els empresaris no poden perdre més ingressos”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temporada Alta posa a la venda entrades per a deu espectacles nous: dues estrenes absolutes i una a Catalunya

Temporada Alta ha posat a la venda entrades per a deu espectacles de la 33a edició. Destaquen les estrenes absolutes de 'Un matrimoni a Boston' amb Emma Vilarasau i Marta Marco, i 'Madame Lumière' de La Menuda amb el Cor Geriona. Barcelona acollirà l'estrena a Catalunya d''Age of Content' de La Companyia (La) Horde. La programació completa es presentarà el 29 d'agost.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -