13.4 C
Pals
Dimarts, 9 març 2021

La rehabilitació i millora del pont de Verges començarà a finals d’any

Els treballs començaran a finals d'any i es facilitarà el pas de vianants i ciclistes

El més llegit

Apagat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

La curiosa història del Boreas, un vaixell enfonsat a Palamós

Drogues, Hitler, guerres i submarinisme. Una història de pel·lícula al fons del mar de Palamós.

Dues dones i un home van ser acusades de bruixeria al Baix Empordà

Així ho explica l’Atles de la cacera de bruixes, el web més complet que existeix sobre els judicis per bruixeria celebrats als segles XV-XVIII a Catalunya i Andorra.

Com quedarà el Passeig Marítim de Platja d’Aro?

Platja d’Aro ja ha refet els 500 metres del Passeig Marítim que van quedar més afectats pel Glòria. Tot i això, les obres no han acabat perquè l’Ajuntament va decidir restaurar tot el Passeig.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés de licitació de les obres de rehabilitació i millora del pont de la C-252 sobre el riu Ter a Verges. L’import previst del projecte és de 4,1 milions d’euros i es preveu rehabilitar tots l’estructura i també eixamplar-la per facilitar el pas de vianants i ciclistes. Els treballs haurien de començar a finals d’aquest 2020 i tindran una durada de 6 mesos. La licitació d’aquestes obres es produeix pocs dies després de treure a informació pública un estudi sobre un nou pont sobre el Ter que serviria de variant a Torroella de Montgrí.
El Govern ha engegat els processos administratius per tirar endavant la reforma del pont de la C-252 sobre el riu Ter a Verges. De moment, ja s’ha iniciat la licitació amb un import de 4,1 milions d’euros. El projecte consistirà en la reforma integral de l’estructura. Per això, el Departament de Territori i Sostenibilitat preveu reforçar els fonaments, reposar els recolzaments, millorar les juntes, els desguassos i els sistemes de contenció i rehabilitar el ferm.

A més, s’eixamplarà la vorera del costat est fins a arribar als 1,5 metres d’amplada per tal de millorar el pas de vianants i ciclistes. Aquesta ampliació es farà a través d’una estructura metàl·lica en voladís. Després del pont, també es farà una berma d’1,8 metres d’amplada que anirà entre la Mota i el camí de Mas Badia. Amb això es donarà continuïtat a la via ciclista i de vianants, per afavorir-ne el pas.

El pont que es rehabilitarà va ser construït durant els anys 40 i compta amb una longitud de 420 metres. Les obres començaran previsiblement a finals d’aquest any i s’allargaran sis mesos. La rehabilitació del pont de Verges s’emmarca dins del conjunt d’inversions que farà el Departament a les carreteres del Baix Ter. De fet, aquesta licitació es produeix una setmana després de l’anunci del Departament de projectar un nou pont sobre el riu Ter a entre Ullà i Serra de Daró que serviria de variant de Torroella de Montgrí.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Com quedarà el Passeig Marítim de Platja d’Aro?

Platja d’Aro ja ha refet els 500 metres del Passeig Marítim que van quedar més afectats pel Glòria. Tot i això, les obres no han acabat perquè l’Ajuntament va decidir restaurar tot el Passeig.

Altres notícies