3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

L’il·lusionista Xevi, fill predilecte de Santa Cristina

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Xavier Sala Costa, més conegut com l’il·lusionista Xevi, s’ha convertit en el primer fill predilecte de Santa Cristina d’Aro, segons va acordar el ple de l’Ajuntament reunit ahir a la nit. El nomenament de Sala (Santa Cristina, 1943) amb la distinció honorífica, acordada per unanimitat del plenari, es va justificar per la seva consideració pública notòria, portant el nom del municipi a tot el món durant els més de 60 anys que porta dedicats al món de la màgia i la il·lusió. L’atorgament de la distinció es farà en un acte públic que tindrà lloc a l’Espai Ridaura el 31 de gener, coincidint amb la festivitat de Sant Joan Bosco, patró dels mags i dels il·lusionistes.

«L’hem escollit perquè és una persona rellevant que ha portat Santa Cristina arreu del món», va explicar la regidora de Cultura, Tina Gorina. A més, es va recordar que el nomenament coincideix amb la commemoració del 50è aniversari de la mítica fita de l’il·lusionista, el 1969, quan va conduir un cotxe amb els ulls embenats des del monestir de Montserrat fins al saló de l’automòbil de Barcelona. Una actuació de rècord Guinness que va repetir altres cops i en diferents escenaris, com ara Múrcia, Portugal i Santiago de Cuba. D’altra banda, Sala va crear la Casa Màgica, essent el primer museu de màgia de l’Estat espanyol i considerat el més gran i original d’aquesta temàtica al món. Els guardonats amb aquesta distinció, segons el reglament que va aprovar el consistori durant aquest mandat, podran acompanyar la Corporació en tots els actes públics on intervingui i en un lloc de preferència.

Tres mocions

D’altra banda, el plenari cristinenc va aprovar tres mocions. La primera, que havia presentat el grup de Ciutadans i es va aprovar per unanimitat, insta al Govern de l’Estat espanyol a modificar els preceptes i normes legals per poder equiparar l’accés a la pensió de viduïtat de les parelles de fet amb el dels matrimonis civils. A més, l’acord també demana que s’aprovi un projecte de llei de parelles de fet per incorporar al Codi Civil una regulació del règim de la parella de fet aplicable a tot el territori nacional, per evitar qualsevol tipus de discriminació jurídica de les parelles de fet enfront als matrimonis convencionals, per raó del seu estat civil o de la formalitat de la seva relació de convivència, quan concorrin la resta de requisits que s’estableixin en cada cas.

Les altres dues mocions, que va presentar l’equip de govern d’ERC-JuntsxCat per via d’urgència, es van aprovar només amb el seu vot. Guanyarem es va abstenir i el PSC i Ciutadans van votar en contra en ambdós casos. En la primera, amb motiu de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, exigeix al Tribunal Suprem espanyol que apliqui la sentència europea i deixi en llibertat Oriol Junqueras. Segons l’acord municipal, es constata que la justícia espanyola va vulnerar els drets de tots els eurodiputats electes i , per tant, que reconegui a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín com a eurodiputats de ple dret.

En la segona moció, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president Quim Torra, la qualifica d’“injusta, cruel i desmesurada lluny dels paràmetres de la justícia europea”. A més, es manifesta el seu suport al president i recolzava la seva defensa de la llibertat d’expressió i el seu reclam de llibertat pels presos polítics. A més, qualificava la sentència del TSJC com un nou atac a la Generalitat de Catalunya, al seu President, al Parlament del Catalunya i al poble que representa i declara que “la judicialització de la vida política espanyola, en relació als afers catalans en general i als independentistes en particular, és un escull per al normal desenvolupament de qualsevol acció de diàleg polític i institucional. Som defensors del diàleg, però considerem que no tenim cap motiu per asseure’ns en cap taula fins que no rebem cap proposta concreta i que pugui satisfer les demandes de llibertat del poble de Catalunya, així com del seu benestar econòmic i social”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 28 gener 2023

1. Becky Hill - Heaven (Radio) 2. VASSY Bingo Players Disco Fries - Pieces (Giiants Remix) 3. Kolidescopes - White Lies...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -