13.3 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

L’impacte dels operadors de turisme actiu s’ha duplicat en el darrers sis anys a Torroella-l’Estartit-Illes Medes

S'ofereixen activitats de cicloturisme, viatges escolars, senderisme, la bicicleta de carretera, productes relacionats amb cavalls o la multiactivitat

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’impacte econòmic dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu a Torroella de Montgrí i a l’Estartit s’ha duplicat en els últims sis anys, situant l’any 2018 al voltant dels 800.000 euros anuals, segons un estudi de l’ajuntament. Així doncs, s’han passat de 24 operadors a 52, i el nombre de productes ofertats també ha crescut, de 38 a 104.

Les activitats van des del cicloturisme (la més ofertada) fins als viatges escolars, passant pel senderisme, la bicicleta de carretera, productes relacionats amb cavalls o la multiactivitat. Per països, la majoria dels productes corresponen a França (33), Espanya i Catalunya (26), però també n’hi ha del Regne Unit (11), Holanda (11), Bèlgica (8) i Alemanya (6).

La mitjana dels paquets se situa al voltant de les 7 nits, i pràcticament el 75 % dels productes analitzats passen una o més nits a Torroella o a l’Estartit. La majoria de productes es mouen en una franja de preu que va dels 500 als 1.000 euros, en funció de les nits.

L’assessor turístic municipal i responsable de l’estudi, Josep Capellà, ha dit que aquest és un perfil de turisme que busca una combinació d’activitat física o multiactivitat, un entorn de qualitat i una immersió cultural, sigui a través del patrimoni, la gastronomia o la interacció amb la població local.

Així doncs, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, diu que s’està seguint un model de turisme sostenible que no es basa en volum, sinó en els productes de qualitat i de baix impacte, i que ajuda a redistribuir el flux de visitants pel territori, perquè no tots els clients s’allotgen a la costa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Un jutjat ordena paralitzar les obres al Puig Montcal de Begur

Des de l'Ajuntament paralitzaran cautelarment les obres a l'espera de la sentència definitiva, i han presentat un recurs d'apel·lació d'aquesta interlocutòria.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -