18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

L’Institut Català de Finances signa un acord amb 5 municipis del Baix Empordà per pal·liar els efectes de la pedregada

El conveni preveu facilitar l'accés a finançament perquè les empreses puguin reparar les destrosses que encara resten pendents o, també, per impulsar nous projectes vinculats a la sostenibilitat o la capacitació tecnològica industrial

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Institut Català de Finances (ICF) i els ajuntaments de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura han signat un acord per promoure el finançament de les empreses de la zona per pal·liar els danys ocasionats per la pedregada del passat 30 d’agost. El conveni preveu facilitar l’accés a finançament perquè les empreses puguin reparar les destrosses que encara resten pendents de la pedregada i, alhora, per impulsar nous projectes vinculats a la sostenibilitat o la capacitació tecnològica industrial.

A l’acte de signatura del protocol d’actuació hi han assistit la consellera d’Economia, Natàlia Mas; la consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera; l’alcalde de la Bisbal de l’Empordà, Enric Marquès; l’alcalde de Forallac, Josep Sala; l’alcalde de Corçà, Raül Yruela; i l’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Dani Encinas.

La consellera d’Economia ha destacat que l’Institut Català de Finances és una “eina cabdal pel Govern” i, també “del país”. Ha recordat també que fa pocs mesos va iniciar una nova etapa amb l’arribada de Vanessa Servera com a consellera delegada de l’ICF.

Aquest conveni, a part de pal·liar els efectes de la pedregada de fa sis mesos, vol donar resposta a les oportunitats i reptes en clau de sostenibilitat que puguin tenir les empreses del territori. Tal com explica, Natàlia Mas, també volen impulsar la capacitació tecnològica d’aquestes empreses a través del conveni.

Els préstecs comptaran amb una bonificació del 50% de la comissió d’obertura per part de l’ICF i es farà exempció a la resta de comissions. Vanessa Servera ha explicat que les empreses que sol·licitin aquest servei de préstec podran retornar-lo en 15 anys, un termini que no és habitual en el món de la banca privada. També n’ha destacat la comissió del 0.25% i l’1,85% de diferencial. A 2/4 de 4 s’ha fet un acte de presentació de l’acord a l’Ajuntament Vell de la Bisbal.

La pedregada al Baix Empordà

De moment, hi ha una quarantena d’empreses dels diferents municipis que han demanat assessorament en relació a aquests préstecs. Enric Marquès explica que des dels municipis ja es van impulsar diverses ajudes com la subvenció per la retirada de les cobertes de fibrociment amb amiant o la subvenció de fins el 70% per la incorporació a les noves cobertes plaques solars.

Enric Marquès explica que des del primer dia s’ha treballat aquesta línia d’ajudes i suport. Tot i això, admet que a vegades costa demanar ajuda a les administracions. Relata que en “deu minuts se’ns va caure el sostre” i s’havien de refer. Enric Marquès reconeix que sabien que el procés seria llarg.

Al final de la signatura els alcaldes s’han adreçat a l’ICF per agraïr-los l’ajuda. A més, Enric Marquès ha recordat a les famílies afectades i en especial a la nena de 20 mesos que va morir per les ferides provocades per la pedregada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -