22 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

Llistes electorals i el talent

A menys de dos mesos de les eleccions municipals els articles, notícies i esdeveniments relacionats amb aquestes es multipliquen. Tothom en parla i tothom en vol parlar. Si més no aquesta és la meva percepció, que pot ser totalment esbiaixada, ja que per primera vegada estic vivint la pre-campanya electoral des de dins, participant en una candidatura i fins i tot sent el camp de campanya. Recentment companys opinadors de Radio Capital han fet articles molt i molt interessants com el d’en Pere Maruny motivant a tothom a posar-se en política municipal per defensar la democràcia i apartar aquells que acumulen càrrecs, o el de l’Andreu Paneque que desmenteix una de les proclames que sentim ultimant: “a les municipals no es fa política ni intervé la ideologia, es fa gestió”. Estic molt d’acord amb el que diuen Maruny i Paneque i m’agradaria afegir un tema que no se’n parla massa, que és la dificultat de conformar llistes electorals.
Formar part d’una llista electoral és un compromís que implica una gran responsabilitat, no només per la possibilitat d’esdevenir càrrec electe, sinó també per les possibles conseqüències socials. Vivim en un món cada cop més individualista i desconfiat, on el pas d’una persona a fer política, en molts casos, és vist amb objectius de benefici propi i no pas com un servei que es presta a la comunitat. Aquesta actitud també sorgeix de la creixent desafecció a la política motivada per la corrupció política, els moviments partidistes, i a la incomprensió de la batussa política per la lluita del poder. Les darreres dades indiquen que el 70% dels ciutadans espanyols desconfien dels polítics i el 90% dels partits polítics. Tot plegat fa que persones nobles, amb talent, amb ganes de treballar pels seus veïns, sense més aspiració que dedicar un període de la seva vida a millorar el seu poble, tinguin grans dificultats a l’hora d’acceptar formar part d’una llista electoral. Per això cada cop la política la formen persones més interessades a fer carrera de partit o personal que en millorar la vida dels ciutadans.
Per la meva experiència ,i molt content amb el resultat final, més enllà del partit i de la ideologia, la clau per poder fer una llista de talent és insistir, ser honest i possibilista i sobretot tenir un projecte amb objectius i valors clars. No es pot deixar escapar el talent local, Som-hi!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios