15 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

Lluís Llach, Premi Enderrock d’Honor 2018

El cantautor de Verges ha estat reconegut mig segle després de començar la seva trajectòria artística amb la cançó L'Estaca, la més versionada de la cultura musical catalana moderna

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Lluís Llach, Premi Enderrock d’Honor 2018
Loading
/

El cantautor de Verges ha estat guardonat amb el Premi Enderrock d’Honor 2018 després d’una trajectòria artística de 50 anys. Aquest reconeixement també arriba 50 anys després de l’estrena de L’Estaca.

Llach ha rebut el Premi Enderrock d’Honor 2018 aquesta nit a l’Auditori de Girona. Allà ha estat homenejat pel seu compromís amb el país al llarg de mig segle. L’artista de Verges és el cantautor amb una obra literària i musical que connecta els actuals joves i les generacions passades.

Lluís Llach, Premi Enderrock d'Honor 2018 | Imatge de Bernat Picornell
Lluís Llach, Premi Enderrock d’Honor 2018 | Imatge de Bernat Picornell

El Premi l’ha recollit la guitarrista de confiança de Lluís Llach, Laura Almerich. Igualment, el músic ha fet el seu discurs en format de vídeo des del Senegal. L’artista empordanès ha volgut remarcar que el reconeixement és del seu passat i ell es vol centrar en el seu futur, com ha explicat durant el discurs que ha fet a l’hora de rebre el Premi Enderrock d’Honor 2018.

Llach ha fet quatre recomanacions als assistents de la gala. Ser fidels a un mateix, lluitar per la pròpia llibertat, ser coherents i qüestionar tot allò que envolta a qualsevol persona, però sobretot a un mateix. Però Llach ha destacat que s’ha de defensar la llibertat d’expressió, una llibertat que és d’allò del que es viu.

El Premi Enderrock d’Honor 2018 ha reconegut Lluís Llach com un personatge públic amb projeccions en el camp de la música, la literatura, la solidaritat, la vinicultura i la política. Després de 50 anys de trajectòria, Llach ha format part de Els Setze Jutges i de la Nova Cançó.

Actualment, L’Estaca és la cançó moderna en català més versionada. Més de 200 versions adaptades a una vintena d’idiomes i convertida en símbol internacional de reivindicació. La cançó es va començar a divulgar en els ambients polítics antifranquistes de tot l’Estat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tanca la liquidació del pressupost de 2023 amb un romanent de més de 6 MEUR

Aquest estalvi permetrà al consistori de Palafrugell executar projectes addicionals als pressupostats inicialment.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -