25.2 C
Pals
Dimecres, 29 juny 2022
- Publicitat -

Lluís Puig: “El projecte des Castell costarà 0€ als palamosins”

L’Alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha dit en una entrevista a Ràdio Capital que el projecte de remodelació d’Es Castell, explicat en aquest reportatge, costarà 0€ als palamosins. La infraestructura planejada té un cost de 750.000€, però Puig ha explicat que Foment de Turisme finançarà el 50% del projecte -que no només és l’aparcament, sinó també la generació de les dunes, per exemple- i l’altra meitat es pagarà amb els beneficis del nou aparcament.

Ha defensat el nou projecte d’Es Castell justificant que l’aparcament que els aparcaments provisionals que hi ha hagut els últims estius, són “sense cap mena de condició de seguretat ni de respecte per la natura”, i ha dit que la Generalitat, propietaris d’aquest àmbit, no els permeten que la situació segueixi així. El nou aparcament fixe durant tot l’any seria, tal i com s’està projectant, limitat a unes 80 places, de manera que “quan s’arribi a la capacitat màxima es tancarà i no s’hi podrà accedir amb vehicle.” L’aparcament es trobaria una mica més lluny que l’actual, i per accedir a la platja des del nou aparcament s’hauria de caminar dos minuts més que ara. D’altra banda, ha concretat que l’aparcament serà absolutament integrat en el medi, “molt natural”.

Puig també ha respòs a la queixa de l’oposició de no haber publicitat prou el projecte, i ha argumentat que “tothom podrà dir la seva” quan hagin acabat la fase de tramitació i s’hagin d’aprobar els projectes executius, ja que fins ara s’havia d’arribar a un acord amb la Generalitat per la sessió de l’espai i també dur a terme estudis, que segon sha dit, “valoren positivament les accions que volem dur a terme.”

També s’ha mostrat satisfet fent un balanç de mandat i ha fet referència a d’altres projectes. Pel que fa ala redacció del Pla Especial del Port, segons a dit, de moment es troba en la fase inicial, en la que s’estan determinant amb la comissió informativa especial els primers passos a seguir.

També ha explicat que  cal explotar el turisme de patrimoni i natura, en referència al Camí de Ronda, per exemple, però també un Palamós de referència gastronòmica, i no només durant l’estiu, sinó també durant tot l’any, i per la qual cosa ja hi estan treballant.

També s’ha mantingut ferm respecte la ubicació del parc d’aventures, ja que “està al costat d’un càmping i d’una zona boscosa.”

Escolta l’entrevista sencera

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios