29 C
Pals
Dilluns, 4 juliol 2022
- Publicitat -

REPORTATGE | Com hauria de ser la platja de Castell?

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La platja des Castell de Palamós és la més verge de la Costa Brava i per aquest motiu, cada cop que algú proposa tocar-la, hi ha polèmica.

És un paisatge que et transporta a la costa de l’Empordà tot just quan el turisme es començava a posar de moda: abans dels anys 60. A principis dels 90, es presenta un projecte que pretén l’entorn de la platja de Castell. El projecte tenia tots els tràmits administratius superats. Però en un referèndum celebrat el 1994, el 70% de la població diu que no al projecte. No és fins el 2001 que el conflicte no es resol als tribunals. L’espai no es pot urbanitzar.

L’any 2009, Salvem Castell, intervé al Parlament de Catalunya per explicar la seva experiència en la comissió sobre el projecte de llei de Consultes Populars. Francesc Matés és el seu portaveu, setembre de 2009.

Però a dia d’avui l’Ajuntament de Palamós té nous projectes a la vista i consisteixen, bàsicament, en traslladar l’aparcament allunyant-lo a 350 metres de la platja, expandir la zona d’arbres, posar un sistema de dunes artificial i connectar Castell amb la cala La Fosca i Palamós.

A banda de la part paisatgística des Castell, també hi juga un paper molt important el pressupost que s’hi destinaria, i els pros i contres de tot plegat ja son sobre la taula.

El principal partit de l’oposició, però, demana que s’aturi el projecte. Escoltem Teresa Ferrés, portaveu del PSC a Palamós.

Segons han declarat a Ràdio Capital, tampoc comprenen el motiu pel qual el pàrquing s’ha de canviar de lloc i els diners no es podrien invertir, per exemple, en millorar-lo. D’altra banda, segons han dit, les obres es farien en terrenys de la Generalitat de Catalunya, i no en terrenys de Palamós. Creuen que s’estan invertint molts diners de manera poc meditada i que a més, no s’ha consultat als palamosins si hi estan d’acord ni se’ls ha informat bé del projecte.

El Club Català de Naturisme demana més espai pels nudistes i que puguin conviure amb els qui no fan nudisme, sense delimitació física.

La principal proposta que presentaran a l’ajuntament tindrà a veure amb la senyalització. L’explica Segimon Rovira, president del Club Català de Naturisme.

Al llarg de la setmana passada ja es van fer unes trobades de nudistes per expressar aquesta postura.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha dit en una entrevista a Ràdio Capital que el projecte de remodelació des Castell, explicat en aquest reportatge, costarà 0€ als palamosins. La infraestructura planejada té un cost de 750.000€, però Puig ha explicat que Foment de Turisme finançarà el 50% del projecte -que no només és l’aparcament, sinó també la generació de les dunes, per exemple- i l’altra meitat es pagarà amb els beneficis del nou aparcament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La urbanització de la platja de la Fosca rebrà 3,4 milions d’euros per arreglar la carretera

La reforma de la platja de La Fosca ja té el vist-i-plau de l'Ajuntament de Palamós per acabar les...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -