17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

L’ocupació al Baix Empordà arriba fins al 85% i es recuperen xifres d’ocupació d’abans de la pandèmia

Tot i això, i a diferència d'altres anys, els primers dies de la Setmana Santa hi va haver menys ocupació

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La pluja no ha aturat l’arribada de turistes al Baix Empordà, arribant a assolir unes xifres d’ocupació d’entre el 80 i 90%. La presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, ha destacat que tot i el mal temps que s’havia anunciat ha estat una “molt bona” Setmana Santa i s’han arribat a assolir xifres d’ocupació similars a les d’abans de la pandèmia.

“Tot i els pronòstics tan terrorífics que es van fer, hem tingut molt bona Setmana Santa”, admet Bàrbara Hallé. La presidenta ha destacat que hi ha hagut un major nombre de visitants entre els dies festius que van de divendres a dilluns. L’ocupació durant aquests dies va estar entre el 80 i 90%, i en alguns establiments es va superar aquesta xifra. Tot i això, i a diferència d’altres anys, els primers dies de la setmana van ser més fluixos.

Aquesta Setmana Santa ha arribat aviat, però Bàrbara Hallé apunta que gran part dels establiments -tant hotels com restaurants i bars- es mantindran oberts fins a l’arribada de la temporada d’estiu. “És complicat haver de tancar ara i tornar a obrir, per això, gran part dels establiments ens mantindrem oberts fins que arribi la temporada alta”, explica Hallé. Hi ha hagut algun establiment que ha estat tancat per Setmana Santa i “ja obrirà més endavant”, apunta Hallé.

Gran part del turisme que ha aterrat durant aquesta Setmana Santa és el català. Tot i això, hi ha hagut un gran nombre de francesos que han visitat i que, durant les properes setmanes, visitaran el territori. A més, Bàrbara Hallé explica que també han visitat la zona turistes nord-europeus i americans, entre altres.

Bàrbara Hallé explica que a poc a poc van recuperant el ritme quan es parla de turisme internacional. “El que ens ha costat més recuperar ha estat el turista britànic, molt afectat pel Brexit”, reconeix la presidenta. A més, destaca la tornada de turistes americans i australians a la zona, que amb la pandèmia es veien limitats a l’hora de viatjar a la zona del Baix Empordà.

Els actes i esdeveniments culturals que s’han anat desenvolupant al llarg de la Setmana Santa (La Processó de Verges, el mercat medieval de Calonge, etc.), tal com apunta Bàrbara Hallé, han millorat l’experiència dels turistes tant nacionals com internacionals.

L’ocupació a les comarques gironines

La Costa Brava ha estat una de les zones que ha rebut més ocupació, d’entre el 85 i el 90%, durant les vacances de Setmana Santa. A les zones de muntanya i interiors el turisme ha oscil·lat entre el 75 i el 80%. En declaracions a ACN, la portaveu de la Federació d’Hostaleria, Marina Figueras, ha destacat que el fet que la Setmana Santa hagi caigut abans ha fet que el turisme a les comarques gironines s’hagi repartit entre la muntanya i la costa.

En el cas dels apartaments turístics, s’han registrat millors xifres a l’interior (entre el 85 i 90%) que a la costa (50 i 70%). Als càmpings de la demarcació s’han registrat ocupacions d’entre el 70 i el 80%, tot i que en alguns casos han arribat al 85%. En tots dos casos, però, s’ha notat que les previsions per mal temps han afectat les reserves d’última hora.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -