12.5 C
Pals
Dimarts, 23 abril 2024
- Publicitat -

L’oli de les oliveres silvestres de les Illes Medes és homologable

Un estudi realitzat per la UB revela que les seves característiques són similars a les de les olives de conreu

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un estudi realitzat per la Universitat de Barcelona revela que l’oli obtingut de les oliveres silvestres de les Illes Medes és homologable, seguint els criteris del Consell Oleícola Internacional.

Els resultats de la recerca, publicats en la revista “Antioxidants” i que la UB va comunicar dilluns passat, informen que les característiques sensorials, fisicoquímiques i d’estabilitat nutricional d’aquest oli són de molt bona qualitat.

Així, hi ha ara la possibilitat d’explorar l’adequació d’aquestes olives per a un ús alimentari ja que les seves propietats són similars a les de les olives conreades.

L’estudi realitzat forma part d’un programa sobre biodiversitat conreada amb l’objectiu d’afavorir els cultius locals i pal·liar  la pèrdua de la diversitat genètica, principalment en el sector de l’oli que ha anat afavorint el conreu de varietats com la picual o l’arbequina.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -