L’oli d’oliva verge extra de l’Empordà tindrà un paper destacat al primer Mercat de l’Oli Nou, que se celebrarà del 21 al 23 de novembre a la Plaça de Catalunya de Barcelona. L’esdeveniment vol apropar aquest producte al públic urbà i reivindicar la seva qualitat i singularitat dins la dieta mediterrània.
Hi participaran quatre productors de la comarca: 3 Vessanes, Empordàlia (Oli Verdera), Llàgrimes del Canigó i Olis Albera (Trull Mas Polit). Tots ells portaran el seu oli nou elaborat principalment amb la varietat argudell, pròpia de l’Empordà, reconeguda pel seu gust verd, viu i perfumat.
El certamen també comptarà amb la presència de la DOP Empordà i de la cuinera Iolanda Bustos, que dissabte 22 oferirà una sessió de cuina en directe, basada en la seva mirada biodinàmica i amb l’oli com a ingredient principal.
El Mercat de l’Oli Nou està impulsat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya a través de PRODECA. Reunirà prop de 50 productors d’oli d’oliva verge extra d’arreu del país i inclourà tastos, tallers, espais de venda directa i una barra de vins catalans per maridar els productes.
També hi participaran altres xefs destacats com Carlota Claver, Ada Parellada o Oriol Balaguer, i entitats com l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, el Gremi de Bacallaners o La Gastronòmica, que oferirà una sessió de tast molt especial basada en tres clàssics catalans: pa amb oli, pa amb tomàquet i pa amb xocolata.
El mercat oferirà una experiència gratuïta i oberta a tothom, amb foodtrucks de cuina de temporada, una zona de degustació i propostes familiars. Tot plegat en un any especial, ja que Catalunya ha estat reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia.
L’objectiu és que el Mercat de l’Oli Nou es consolidi com una cita anual per promocionar el producte local, donar visibilitat al sector oleícola i acostar el món de l’oli a la ciutadania.




