7.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

L’oposició denuncia el cost del lloguer dels quads de la Policia Local de Platja d’Aro

El cost, assegura SOM Castell-Platja d'Aro, és d'11.400 euros per llogar els dos quads durant dos mesos; l'ajuntament, en declaracions a Ràdio Capital, diu que el procediment va començar a principis d'estiu i l'urgència va limitar l'oferta

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de Platja d’Aro ha estrenat un servei de quads per poder patrullar el municipi aquest estiu. Són dos quads que s’han llogat durant els dos mesos d’estiu i així poder donar suport a les platges. Ara però, el partit polític de l’oposició, SOM Castell-Platja d’Aro, publica un comunicat on assegura sorprendre’s del “valor d’aquest lloguer”.

Segons el partit polític, els dos quads han tingut un cost d'”11.400 euros per 2 mesos de lloguer”. Asseguren que el cost del lloguer és molt per sobre del valor de mercat que “és de 5.495 euros cada un” com ha explicat SOM en un comunicat.

Però Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro, ha explicat a Ràdio Capital que en ser una “despesa d’urgència” perquè la petició per part de la policia local es va fer en últim moment, hi havia una limitació a l’hora d’aconseguir els vehicles. A més a més, Jiménez assegura que s’han llogat per 85 dies i no per “60 dies com diuen” des de SOM.

De fet des de l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro, Jiménez explica a Ràdio Capital que el valor del mercat era de 8.000 euros per unitat quan ells ho van comprovar. I que amb la concessió de l’assegurança i del manteniment, el cost era un 150% més que el cost de llogar els vehicles.

Però SOM argumenta que “de mitjana, una empresa de lloguer de vehicles cobra el 10 % – 20 % del valor del cotxe per a realitzar el lloguer mensual” Però que en el cas dels quads de la Policia Local de Platja d’Aro “es cobra el 95 % del valor” dels vehicles.

Malgrat que des de l’oposició defineixen el lloguer de “totalment legal”, demanen al consistori “vigilar amb les despeses”. Especialment amb una empresa que ha estat “registrada fa pocs mesos” com mostra el Butlletí Oficial de l’Estat però que a la seva pàgina web diu que “té 32 anys d’experiència“. Però des del consistori, el batlle ha assegurat a aquesta emissora que no hi ha “cap mena de procediment poc transparent” i que s’ha fet tot correcte i com marca la llei.

Tanmateix, des de SOM volen més transparència per part de les empreses que “treballen amb l’ajuntament”.

Efectivitat bona per un nou servei de vigilància

Encara que fins que no s’acabi el servei de vigilància amb els quads no hi haurà un informe final, ara per ara des del consistori Maurici Jiménez ha definit el servei com a molt bo. Només es tracta de “valoracions verbals” però que ha ajudat a aplicar les noves restriccions.

Una d’elles és la prohibició de celebrar botellons que amb els quads es pot controlar directament des de la platja. A diferència dels cotxes patrulles que només anaven pel passeig marítim, donant temps als bevedors a marxar.

Futur encara per estudiar

Ara, una vegada acabi el servei de vigilància amb quads per part de la Policia, s’estudiarà quina efectivitat ha tingut aquest nou mètode. Aleshores serà quan es decidirà quin és el futur de la nova incorporació policial. Entre les decisions a prendre hi ha si se seguirà aplicant el servei i si s’ha de llogar o comprar els vehicles de cara a l’any vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -