Lourdes Fuentes:” Amb la nova normativa del POUM hem reduït les hectàrees de sòl urbanitzable”

- Publicitat -

Santa Cristina d’Aro és el primer municipi de la Costa Brava en adaptar la seva planificació urbanística al nou Pla d’Ordenació Urbanística de la Costa Brava (POUM), fet que ha suposat la desclassificació de 227 hectàrees de sòl no urbanitzable.

Divendres vam parlar amb l’alcaldessa del municipi, Lourdes Fuentes, sobre aquesta aplicació del nou pla. Fuentes explica que han sigut els pioners en posar en marxa el POUM a l’Empordà, ja que tenien una sentència que obligava Santa Cristina a aplicar-lo i descalcificar certes hectàrees.

L’alcaldessa afegeix que està satisfeta amb el nou pla urbanístic, ja que no veien amb bons ulls els projectes d’edificació que s’havien de realitzar, i amb el nou POUM es van tirar enrere i es van reduir les hectàrees de sòl urbanitzable.

Pel que fa a altres punts que cal complir d’aquesta nova planificació, Fuentes afegeix que han prioritzat l’edificació al voltant del nucli del municipi. La zona del Mas Pla, el sector del Patronat i també una part de la zona del Ridaura s’han salvat.

De cara al 2030, que és la data on finalitza l’aplicació del nou POUM, la batlle explica que caldrà adaptar el projecte d’edificació a les directrius de la Generalitat, tot i que creu que s’impulsarà encara més la conservació del medi natural, s’ampliarà l’espai peatonal i els carrils bici.

Des de l’Ajuntament, apunta Fuentes, veuen la setmana santa com una data molt justa per l’arribada de turistes i de persones amb segona residència, cosa que seguirà perjudicant el sector de l’hosteleria, a qui estan ajudant econòmicament. Donada la situació sanitària, veu més segur que aquestes persones puguin arribar a Santa Cristina a partir del mes de maig si s’evoluciona positivament.

- Publicitat -