Marina Villegas: “Sense la música no sé viure d’una altra manera”

- Publicitat -

La música és un tret característic pel qual hem apostat sempre a Ràdio Capital. Per això, anem fins a Begur perquè ens visita l’artista i cantautora, Marina Villegas, a Veus de l’Empordà amb la Mar Coll. Aquesta cantautora va decidir començar a fer música quan va entrar a l’Escola de Música de Palafrugell tocant el violí.

A través de diversos estudis i treballant amb diverses disciplines, la Marina va experimentar amb molts estils musicals. Quan va començar a estudiar música va veure que la música moderna combina molts d’estils musicals. La Marina va saber que volia ser cantautora i dedicar-se al món de la música.

La Marina explica que mentre crea la seva pròpia música segueix formant-se, ja que li agrada explorar altres desciplines artístiques com la salsa, els musicals, etc. Això fa que molts dels seus espectacles es renovin i canviïn al llarg de la gira.

La Marina Villegas com artista

La Marina Villegas explica que costa trobar feina únicament com artista. Ella complementa la seva feina com a cantautora amb el treball social. Tot i això, explica que ella gaudeix molt més treballant la seva banda musical i molts cops acaba orientant la seva feina de treball social cap a la música. La seva professora de cant, la Leila Montes, l’anima a seguir amb les seves idees.

Al principi és una mica dur treballar com artista i fer contactes en el món musical. La Marina Villegas explica que ella lidera el projecte i és la seva cara visible, però hi ha moltes persones darrere del seu treball. A més, hi ha parts tècniques que la Marina Villegas no domina. L’artista explica també que no la defineix solament un estil.

La Marina també es basa molt en la relació entre les seves cançons i el futur videoclip. No sol escriure vivències pròpies, es basa en històries creades en tercera persona i sobre històries fictícies. L’artista s’inspira amb les sensacions que l’envolten. A més, el procés creatiu no és senzill a l’estudi.

La Marina a més va ser guanyadora de la semifinal del concurs SONA a Riells i Viabrea. L’artista explica que aquests concursos locals ajuden i acullen a artistes d’altres llocs per mostrar la seva música i descobrir cantants o grups emergents. Al final, permeten impulsar la carrera de molts artistes. La Marina explica que les xarxes socials ajuden als artistes però reconeix que podria estar més activa.

Imperio, el nou single

La Marina explica que de moment el nou EP compta amb sis cançons que encara no estan acabades del tot. De moment, l’artista explica que l’EP presenta un fil conductor i potser a la llarga ampliarà el nombre de cançons en un altre disc. La cantautora explica que esta gaudint molt del treball a l’estudi i alhora també dalt de l’escenari amb el nou single ‘Imperio’, inclòs dins l’EP.

‘Imperio’ és la segona cançó que va composar la Marina en tota la seva trajectòria. En uns instants la cantautora va tenir la lletra de la cançó llesta. Llavors, va decidir posar música al poema que havia compost en pocs minuts.

Durant l’estiu es podrà escoltar a la cantautora en poblacions com Begur, Girona o Vic. Aquests concerts seran més íntims i que ajuden a donar a conèixer artistes emergents com la Marina Villegas.

- Publicitat -