14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Martí Sabrià: “L’hostaleria al Baix Empordà es paga millor que a altres indrets de la Costa Brava.”

El turisme és un dels elements característics del Baix Empordà, i després de dos anys de pandèmia sembla que es recupera la normalitat. Per saber com s’encara aquesta propera temporada alta d’estiu, va passar pel Supermatí de Ràdio Capital Martí Sabrià, director de la Fundació Jordi Comas Matamala.

Aquesta Fundació té com a objectiu la interpretació del Turisme en tots els àmbits socials amb consciència transversal. El passat cap de setmana va organitzar una jornada titulada “Turisme, territori i societat”.

Sabrià va definir el model de la Costa Brava Centre com un turisme on “hi ha gent que ho està fent molt bé des de l’àmbit empresarial i hi ha gent que la plantilla no li dura massa. Aquí es paga millor que a altres indrets.”

També va plantejar diferents accions que millorarien la qualitat de vida dels treballadors, i això significaria una major fidelitat d’aquests: “Si la gent a altres sectors treballa només cinc dies a la setmana, perquè no ho podem fer a l’hostaleria.”

El director de la Fundació també ha afirmat que no creu que el model de treball temporal, on hi havia persones que treballaven de forma intensiva uns mesos per poder viure tot l’any, s’hagi acabat. “L’objectiu que hem perseguit sempre ha estat que els establiments puguin obrir durant nou o deu mesos l’any. Si a més hi afegim els treballadors dels mesos d’estiu, és un model perfecte.”

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios