17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Meritxell Pérez, directora del CAP de Palamós: “hem rebut molt positivament la 1a dosi de la vacuna”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Hem parlat amb Meritxell Pérez, directora del CAP de Palamós, qui va ser vacunada divendres passat.

Pérez explica que un cop finalitzada la primera tanda de vacunació, estan a l’espera de poder tornar a vacunar, passat el temps reglamentari. La directora afirma que un cop administrada la segona dosi, encara cal esperar uns dies perquè sigui totalment efectiva, i que aquesta vacunació no eximeix del compliment de les mesures de seguretat, ja que el vaccí no dóna la completa immunitat, redueix en gran part els símptomes. El que encara està per determinar és si la vacunació elimina el risc de contagi, explica la professional.

També va afegir que va ser un moment molt emocionant, tenint en compte les greus circumstàncies en les quals ens trobem, on pràcticament es va vacunar entre dijous i divendres les 4 àrees bàsiques de salut del Baix Empordà, dijous Palafrugell i la Bisbal d’Empordà, i el divendres Torroella i Palamós. Afegeix que les persones que encara no han pogut ser vacunades ha estat per altres factors, com embaràs o que encara estigui passant la malaltia, i en cas que es vulguin vacunar, hauran de fer-ho més endavant. 

La sensació va ser molt positiva, ”amb molta alegria i amb ganes de fer els primers passos per deixar enrere tota aquesta situació” explicava Meritxell Pérez.

Respecte al creixement de casos, la directora del CAP explica que la situació és molt complicada a l’àrea de bàsica de salut, ja que els casos estan augmentant i que cal seguir donant un missatge de preocupació a la ciutadania, i que cal continuar amb les mesures de seguretat.

Per tal de detectar possibles casos d’aquesta tercera onada, Pérez afegeix que des de l’hospital tenen protocols molt rigorosos per determinar si és Covid-19. Començant per una sèrie de preguntes específiques de manera telemàtica i seguint amb un cribratge ràpid presencial dels casos sospitosos en menys de 24 hores.

Finalment, Meritxell Pérez ha insistit en no abaixar la guàrdia amb les mesures de seguretat, seguir complint amb la distància social, utilitzar mascaretes i gel hidroalcohòlic, reduir els grups bombolla i seguir les instruccions dels professionals mèdics. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -