19.7 C
Pals
Dimarts, 28 setembre 2021
- Publicitat -

Més visites al Museu de la Mediterrània amb final gastronòmicament feliç

La iniciativa porta els visitants a la situació entre Pals i Torroella a finals del segle XIX, a punt d’iniciar un veritable enfrontament social a causa del conreu de l’arròs

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Museu de la Mediterrània i Palau lo Mirador han anunciat que realitzaran més visites guiades que tinguin un final gastronòmic, després de “constatar l’èxit de ‘La guerra de l’arròs’”. Seran visites noves i també la dedicada al conflicte de l’arròs.

Es tracta d’una visita guiada ideada per Sandra Bisbe que explica el conflicte generat entre Pals i Torroella a causa del cultiu de l’arròs el 1899. La visita acaba a Palau lo Mirador amb un àpat amb l’arròs com a protagonista.

Es van oferir durant 7 dies d’aquest estiu, els mesos de juliol i agost, i el 3 de novembre amb motiu del Som Cultura. Les visites s’han fet tant en castellà com en català i les han seguit 165 persones. El 43% dels que van seguir aquestes visites, 71 persones, van optar també per fer el menú proposat per Palau lo Mirador.

El director del Museu de la Mediterrània, Gerard Cruset, ha assegurat que “aquest any hem millorat l’assistència a les visites guiades i hem vist que als nostres usuaris els ha agradat que els féssim una proposta més àmplia, amb la visita i l’oferta gastronòmica”.

La iniciativa porta els visitants a la situació entre Pals i Torroella a finals del segle XIX, a punt d’iniciar un veritable enfrontament social a causa del conreu de l’arròs. A través d’un recorregut per carrers i palaus de Torroella es descobreix una història d’enveges, fam, epidèmies i dos personatges enfrontats que van néixer a la mateixa casa. Per un costat, Robert de Robert i Surís, fill de l’amo; per un altre, Pere Coll i Rigau, fill del masover.

Entre ells emergeix una història d’intrigues i ambicions d’inici de segle XX a l’Empordanet. Part de la visita es fa i finalitza a Palau lo Mirador i el restaurant ha preparat un menú especial exclusiu per a les persones que fan la visita guiada.

El menú està format per diversos plats per compartir d’inici i el plat principal és un Arròs Nembo de l’Estany de Pals amb sofregit fosc amb sèpia, salsitxes, musclos i escamarlans. El menú acaba amb unes postres que es poden triar entre tres opcions. Tant el Museu de la Mediterrània com Palau lo Mirador tenen previst programar aquesta visita els propers mesos i no descarten oferir altres propostes conjuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -