14.3 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

Els metges del Baix Empordà també reclamen millores assistencials, laborals i retributives

David Gràcia, delegat sindical de Metges de Catalunya, valora de manera positiva el seguiment de la vaga al Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de dues jornades de mobilització, el govern i el sindicat Metges de Catalunya han tornat a reprendre les negociacions aquest divendres. Segons dades del sindicat van manifestar-se a la plaça Sant Jaume de Barcelona, durant el 26 de gener, uns 8.000 facultatius per reclamar la millora de les condicions assistencials, laborals i retributives.

Al Baix Empordà, el delegat sindical de Metges de Catalunya, David Gràcia, explica que valoren de manera molt positiva el seguiment de la vaga. Destaca, sobretot, la resposta a Palamós i Palafrugell, que són els hospitals que atenen més pacients a la comarca.

La sanitat és un servei necessari per a la ciutadania, per això, David Gràcia reconeix que la societat hauria de reclamar també els seus drets. “Ahir vam sortir els metges, però crec que al darrere haurien d’anar tots els ciutadans perquè això es resolgui”. El delegat sindical explica que molts companys arreu de Catalunya reconeixen que la situació de la sanitat és insostenible.

David Gràcia reconeix que millorar la sanitat hauria de ser una de les “prioritats de país” i que s’hauria d’actuar “abans que sigui tard”. Ahir el clam unànime i que regnava a la manifestació era “la vocació no és explotació”. I és que David Gràcia reconeix que els treballadors se senten explotats.

Creu que ara és l’usuari el que ha de pressionar per intentar que millori el servei. Els sindicats han convocat una altra vaga per l’1, 2 i 3 de febrer, amb aturades parcials, si no s’arriba a un acord amb el govern. David Gràcia afirma que des del sindicat posaran tots els esforços per aconseguir els objectius marcats.

 

La vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya durant el 26 de gener a les comarques gironines ha tingut un seguiment del 6,9% durant el torn de nit i d’un 33,1% durant el torn de matí, segons un comunicat emès pel Departament de Salut.

Imatge de portada: Sindicat de Metges de Catalunya

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -