21.4 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Miguel Àngel Garcia: “Demanem que Palamós tingui una Policia formada i suficient per garantir la seguretat ciutadana”

Tal com hem informat aquí, dissabte passat va haver un enfrontament a la Platja Gran de Palamós, entre la Policia Local i persones que s’havien reunides a la platja a la nit.  Ara bé, els veïns es queixen des de fa setmanes de soroll i fins i tot de danys als cotxes. Per parlar-ne, hem entrevistat al Supermatí d’avui Miguel Àngel Garcia, agent de la Policia Local de Palamós.

La seva observació principal és la falta d’efectius i l’envelliment de la plantilla. Afirma que se senten desbordats i desmotivats per aquesta raó. La mitjana d’edat és superior als 50 anys i el més jove en té 38. Lamenta la sobrecàrrega de feina i sobretot la impossibilitat de donar un servei adequat al municipi.

L’agent explica que fa dies que la platja s’omple de nit, i més ara que fa bon temps. Els veïns denuncien soroll i fins i tot altercacions amb els vigilants dels pàrquings. Segons Miguel Àngel Garcia, la situació és inviable si només es tracta amb el cos policial. La solució ha de ser global, per exemple afegint llums als carrers per tenir més visibilitat, com també augmentar la plantilla.

Concretament, dissabte passat, només van poder anar dues dotacions de la Policia Local a la Platja Gran, és a dir 4 agents. També hi van anar els Mossos, però Garcia evoca que ells també tenen pocs efectius i, a més, han de venir de La Bisbal, que cobreix tota la comarca.

Ha recordat que des del febrer han deixat de fer hores extres. El que volen no és cobrar més sinó poder treballar en bones condicions.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios