10.4 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Enfrontament de matinada entre un grup d’encaputxats i la policia a la Platja Gran de Palamós

Una vuitantena d'individus s'havia concentrat a la platja Gran de Palamós, per a passar-hi l'estona aquest dissabte passat, i el soroll provocat per part dels assistents va motivar que la policia procedís a desallotjar la zona. A partir d'aquí, un grup reduït va provocar aldarulls i es va enfrontar als cossos policials.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons informa Diari de Girona, un grup de persones encaputxades va agredir agents de la policia de Palamós i a alguns efectius de Mossos d’Esquadra llançant pedres i ampolles, a més de cremar dos contenidors. Els fets van succeïr aquest dissabte passat, de matinada, a la Platja Gran de Palamós. El fet és que una vuitantena d’individus s’havia concentrat a la zona dels estenedors, a la platja Gran de Palamós, per a passar-hi l’estona. La concentració es va produir concretament al pàrquing de la Platja Gran, i el soroll provocat per part dels assistents va motivar que la Policia Local i els Mossos intervinguessin a la zona i procedissin a desallotjar-la. Això es va produïr cap a les dues de la matinada, i la majoria de persones va marxar de la zona de la platja quan les forces de seguretat van dispersar els concentrats. La intervenció policial, no només va venir precedida per l’alt volum de la música, sinó també per l’incompliment de les mesures de seguretat preceptives per evitar la propagació del coronavirus, així com pel consum de begudes alcohòliques a la via pública. Els problemes més greus, però, van arribar quan un reduït grup va decidir provocar aldarulls, cremant contenidors i llançant objectes als policies, segons testimonis dels fets. A més, els esvalotadors anaven encaputxats per evitar ser identificats. Alfons Bartolomé, regidor de seguretat de l’Ajuntament de Palamós, va confirmar que aquest grup de persones havia incendiat dos contenidors de la zona en qüestió, i que havia estat necessària l’actuació dels Bombers de la Generalitat per extingir les flames. El mateix regidor va explicar que no es va detenir cap persona, tot i que es van aixecar cinc actes policials. També va destacar que cap agent va resultar ferit.

Queixes veïnals des de feia dies

Els veïns de la zona ja havien expressat les seves queixes pel xivarri nocturn, i és per aquest motiu que la intervenció de dissabte ja estava preparada prèviament, des de la regidoria de Seguretat de l’Ajuntament de Palamós, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra amb unitats de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) i amb l’ajuda dels Mossos de l’ABP (Àrea Bàsica Policial) de la Bisbal. Segons el propi Alfons Bartolomé, per aquest motiu l’operació no va ser quelcom improvisat i no es va desbordar la situació, perquè ja estaven preparats. Aquest dimarts es durà a terme una reunió per valorar l’operació, i decidir si és necessari repetir-la en futures ocasions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dijous amb cel parcialment ennuvolat

El dia presentarà menys sol que ahir amb presència d'intervals de núvols, ja sense tramuntana i ambient fresc.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -