5.7 C
Pals
Dissabte, 3 desembre 2022
- Publicitat -

Mireia Ruiz: “Aquest projecte vol impulsar l’activitat agroalimentaria a la comarca en clau femenina”

Ja fa temps que les dones s’estan endinsant en el món agoralimentari, sobretot en una zona com el Baix Empordà. Tot i això, molts cops és complicat iniciar projectes encarats cap aquest sector. Però des del Consell Comarcal i la Diputació de Girona estan oferint sessions de coaching per al desenvolupament del potencial professional. Per explicar-nos una mica més en què consisteixen aquestes sessions ens ha visitat al Supermatí la Mireia Ruiz, tècnica superior d’empresa al Consell Comarcal del Baix Empordà.

Aquestes sessions estan destinades a dones que es dediquen o es volen dedicar al sector agroalimentari: dones empresaries que volen consolidar el seu negoci, emprenedores i, fins i tot, dones desocupades que volen començar a treballar en aquest sector. La Mireia Ruiz destaca que aquesta iniciativa va començar al mes de maig i que ha derivat en altres formacions que es faran properament.

Les sessions, tal com destaca Mireia Ruiz, els grups s’han anat engrandint perquè s’hi han anat apuntant més persones. La intenció és seguir organitzant jornades i cursos d’aquestes característiques en zones com el Baix Empordà, impulsades també amb l’ajuda del Consell Comarcal. La intenció d’aquest projecte és potenciar l’activitat agroalimentaria de la comarca, tal com explica Mireia Ruiz.

Les dones en el món agroalimentari

Mireia Ruiz destaca que la indústria agroalimentaria ha estat una de les més resistents i resilients durant la crisis del coronavirus. El Baix Empordà presenta llocs de treballs molt estacionals i relacionats amb el sector turístic. Això, explica Ruiz, repercutia en l’atur femení, sobretot en els perfils més joves. Però arrel de la crisis del coronavirus, aquesta tendència ha canviat.

Cada cop els projectes agroalimentaris al Baix Empordà són més comuns. La Mireia Ruiz destaca que hi ha persones que venen a treballar les terres de familiars i canvien radicalment la seva feina. Hi ha propostes originals i que tenen molt d’èxit. A més, durant les sessions es poden compartir experiències i vivències.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios