6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Mossos d’Esquadra i Policia Local de Palafrugell comissaries i tindran una oficina de denúncies conjunta

El conseller d'Interior destaca que l'objectiu és "treballar més i millor" per un servei "de proximitat" a la ciutadania

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A peu de carrer s’han eliminat barreres arquitectòniques, com un mur que separava les dues comissaries (que estan de costat). I a l’interior de les dependències de la Policia Local de Palafrugell, s’han adequat despatxos per acollir l’oficina conjunta de denúncies.

Però més enllà de les obres, aquest dimecres el conseller d’Interior i l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, han rubricat el conveni que engega la unificació de les comissaries. A partir d’ara, hi haurà una sola Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) al municipi, on agents dels dos cossos recolliran les denúncies que interposin els ciutadans.

“Fins ara teníem els espais dividits, i ara els unifiquem; el nostre objectiu és millorar l’eficàcia, l’eficiència, la coordinació i la complementarietat”, ha subratllat el cap de la Policia Local, l’inspector David Puertas.

“De fet, des de l’ABP de Mossos ja fa anys que treballem de manera coordinada amb les diferents policies locals; ara fem un pas més en aquest camí, que aconsegueix que se’ns vegi junts”, ha afegit el cap de l’ABP de la Bisbal d’Empordà, el sostinspector Martí Pons.

A Palafrugell, la Policia Local té una plantilla de 53 efectius (descomptant el reforç d’estiu i els serveis administratius). L’ABP compta amb 139 policies, que donen servei a diferents municipis, i que quan cal reben el suport d’altres unitats dels Mossos (per exemple, a l’hora de dur a terme investigacions).

El conseller d’Interior ha destacat que “els cossos de seguretat i emergències han de garantir els drets i les llibertats dels ciutadans i les ciutadanes, particularment dels més vulnerables”. “I fer-ho des de la proximitat és l’única manera de fer-ho”, ha afegit, en referència a les sinergies que sumaran ara Mossos d’Esquadra i Policia Local de Palafrugell.

“Treballar més i millor”

Elena, que ha agraït a l’Ajuntament i als policies el compromís pel treball compartit, ha dit que l’objectiu d’aquesta nova OAC conjunta a Palafrugell és “treballar més i millor; més coordinats, amb més eficàcia i amb un servei molt més còmode”. “Fer-ho amb aquest compromís compartit, cadascú des de les seves competències però amb una coordinació absoluta, és la millor manera de fer les coses: amb proximitat, amb col·laboració i amb complicitat”, ha afirmat.

Per la seva banda, l’alcalde de Palafrugell ha subratllat que la nova OAC referma “el treball conjunt” que des de fa temps porten a terme els dos cossos. Josep Piferrer ha destacat que l’oficina conjunta de denúncies és la primera que s’impulsa al Baix Empordà i ha assegurat: “Tenim una Policia Local de proximitat i amb vocació de servei, que ara també oferirà una atenció de primer nivell per a la ciutadania gràcies a la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra”.

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Palafrugell, fins ara a la comissaria dels Mossos, va recollir al 2019 el 40,12% de les denúncies de l’ABP de la Bisbal d’Empordà. L’obertura de l’OAC compartida, de retruc, permetrà que la Unitat Marítima de la policia catalana ampliï les dependències que tenia fins ara a la comissaria dels Mossos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -