23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

El Museu del Suro exposa “De Miró a Barceló. Joan J. Puig, l’aventura de col·leccionar”

Una quarantena d’obres recorren la història de l’art contemporani des del cubisme fins a l’street art

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La sala d’exposicions temporals del Museu del Suro de Catalunya obre les portes el pròxim dissabte dia 15 de juliol a les 19.30 h per acollir la col·lecció de Joan J. Puig. Una ocasió única de conèixer els artistes més rellevants del segle XX i XXI a través d’un recorregut amè que vol apropar l’art contemporani a tots els públics.

La sensibilitat i el coneixement de Joan J. Puig el porten a escollir les peces més representatives i madures de cada autor, obres de referència sens dubte, que permeten formar una col·lecció rica en continguts, diversa i dinàmica però alhora completa i coherent. Tot plegat, ens permet fer un viatge no tan sols per la història de l’art contemporani sinó per les sensacions, els sentiments i les idees, mantenint un diàleg constant i captivador amb les obres.

Artistes internacionals com Robert Delaunay, Sol Lewit, Ben Vautier o Fede conviuen amb  l’escola catalana que abraça des de Joan Miró, Antoni Tàpies i Joan Brossa fins Narcís Comadira, Jordi Alcaraz, Samuel Salcedo o Maria Yelletisch. D’altra banda, l’escena madrilenya és un altre eix important de la col·lecció, que s’inicia als anys de la postguerra amb Antonio Saura per continuar amb Guillermo Pérez Villalta i El Roto, fins a arribar a les propostes d’Oscar Mariné o Edgar Plans. També destacar la presència d’artistes actuals premiats i reconeguts mundialment com Miquel Barceló o Ángela de la Cruz, ambdós representats a través d’obres clau dins la seva trajectòria, així com Cesc Abad, Oscar Mariné, Xevi Solà o Victor Dolz.

Tal com diu Anna Pou van der Bossche, comissaria de l’exposició, “l’interès de Puig per la literatura existencialista i la filosofia d’Emil Cioran defineixen la col·lecció, que com en una tragicomèdia les obres es mouen al ritme d’una forta pulsió vital entre dos pols: el color, l’alegria i la sensualitat que conviuen amb la buidor, la foscor o la impotència”.

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS (tots amb entrada lliure):

15 de juliol a les 19.30 h

Inauguració i parlaments amb la participació de la Regidora de Cultura Laura Millán, del col·leccionista Joan J. Puig i la comissària de l’exposició Anna van der Bossche.

20 de juliol a les 18.00 h

Contes d’art i taller de pintura

Apte per a famílies i infants a partir de 7 anys.

11 d’agost a les 18.00 h

Visita taller “De Miró a Barceló”

Apte per a famílies i infants a partir de 7 anys

19 d’agost a les 19.00 h

Visita guiada amb la comissaria de l’exposició Anna Pou van der Bossche

Apte per a tots els públics

9 setembre a les 19.00 h

Visita guiada amb la comissaria de l’exposició Anna Pou van der Bossche

Apte per a tots els públics

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -