15.2 C
Pals
Dimarts, 26 setembre 2023
- Publicitat -

El Museu del Suro genera tres euros per cada euro invertit públicament

El Museu del Suro genera tres euros per cada euro que l'Administració pública ingressa al complex museístic, així ho ha determinat un nou estudi sobre l'impacte econòmic dels museus del Sistema Territorial mNACTEC

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Museu del Suro de Palafrugell ha generat 3,30 euros per cada euro d’inversió per part de l’Administració pública l’any 2017. En xifres globals, l’import que l’Administració va dedicar l’any 2017 a les inversions i la despesa corrent del Museu del Suro de Palafrugell per valor de 381.012 euros ha generat en el territori un impacte econòmic de 1.257.339,60 euros.

Aquestes dades provenen de l’Estudi de l’impacte econòmic dels museus del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), elaborat per ESADE – Grup de recerca en Gestió d’Empreses Turístiques (GRUGET), que ha analitzat 17 dels 26 museus del Sistema Territorial.

Pel que fa a l’ocupació, l’informe conclou que l’activitat generada pel Museu del Suro de Palafrugell el 2017 equival a 24 llocs de treball (equiparables).

L’impacte econòmic del Sistema territorial del mNACTEC

Segons aquest estudi, els museus del Sistema Territorial del mNACTEC han generat 2,14 euros per cada euro d’inversió per part de l’Administració pública l’any 2017. Els efectes vinculats d’impacte econòmic generats per aquests museus durant el 2017 corresponen principalment a despeses en hostaleria (49%), transport (42%) i comerç (9%).

Pel que fa a l’ocupació, l’informe conclou que l’activitat generada pels museus del Sistema Territorial del mNACTEC el 2017 equival a 254 llocs de treball (equiparables).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×02

Al segon capítol d'aquesta temporada, hem repassat l'actualitat amb el Girona FC líder de primera divisió. Ens ha acompanyat...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -