15.7 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Nacha Delpiano: “El Brava Arts Weekend vol oferir una experiència diferent als visitants”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Nacha Delpiano: "El Brava Arts Weekend vol oferir una experiència diferent als visitants"
Loading
/

Els pròxims 30 i 31 de març la fàbrica de creació Brava! de la Bisbal d’Empordà inaugurarà la Brava Arts Weekend (BAW!), coincidint amb la Setmana Santa. La Brava Arts Weekend! reunirà més d’una vintena d’artistes i creadors de disciplines diverses que tenen un denominador comú: la passió compartida per explorar nous formats artístics. Per parlar-nos una mica més de la primera edició ens ha visitat al Supermatí la directora artística de Brava!, Nacha Delpiano.

Cal recordar que la fàbrica de creació Brava! va néixer l’any 2020, una mica abans de la pandèmia, “amb la voluntat de diversos gestors culturals de tenir un espai on explorar les arts a nivell multidisciplinari”, explica Delpiano. Apunta que durant els últims anys els convenis i associacions amb artistes o entitats rellevants del món de l’art han anat augmentant. Nacha Delpiano explica que molts projectes artístics s’acaben mesclant entre ells.

Nacha Delpiano explica que després de tres anys de rehabilitació i adaptació de l’espai -cal apuntar que també van patir els efectes de la pedregada de la Bisbal – volen mostrar la feina dels artistes que passen pel projecte i pels diversos espais de la fàbrica de creació Brava!. La idea de crear el Brava Arts Weekend va sorgir de l’èxit que va tenir la inauguració de Brava!.

La primera Brava Arts Weekend

En aquesta primera edició de la Brava Arts Weekend, hi podrem trobar artistes com B1n0, que oferirà un tastet en directe del seu nou disc ‘101’; mostres amb art digital i intel·ligència artificial; hi haurà música llatinoamericana; mostres d’artistes locals, entre moltes altres activitats. “Serà un cap de setmana complet i amb una experiència diferent”, reconeix Nacha Delpiano. La visita d’aquests artistes anirà acompanyada de foodtrucks proposats per diversos restaurants de la Bisbal d’Empordà.

La voluntat, reconeix la directora de Brava! és que el públic tingui una “experiència total”. Alhora, però, Nacha Delpiano explica que volen convidar al màxim nombre de programadors perquè les diferents mostres puguin veure’s més enllà de Brava!.

Nacha Delpiano apunta que a part de tota aquesta programació artística destinada als adults, també hi haurà activitats pels més petits. Un dels actes destacats pel públic familiar serà l’espectacle de la companyia Cobosmika. Les persones que vulguin assistir a aquest esdeveniment han d’aconseguir la seva entrada per la pàgina web d’Eventbrite, ja que de moment es troben a un preu de 12 €.

L’espai de Brava!

Nacha Delpiano reconeix que la instal·lació del projecte Brava! a la Bisbal no és casualitat. “Ens vam enamorar d’aquesta fàbrica a la Bisbal i, al final, el projecte s’ha acabat adaptant molt a l’espai”, explica la directora. A més, afegeix que hi ha una gran quantitat d’artistes a la Bisbal i a la rodalia.

Actualment, a Brava! hi passen una gran quantitat d’artistes i coworking. “Hi ha un pintor cada mes, artistes que treballen en gran format, estudiants universitaris, entre altres”, explica Nacah Delpiano. A més, apunta que volen crear un estudi de so perquè els artistes musicals visitin la fàbrica de creació Brava!.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios