12.5 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

Neus Mar, abans de la Cantada d’Havaneres de Calella: “Sento emoció, il·lusió i responsabilitat”

La cantant palafrugellenca ens explica com se sent abans de la Cantada d'Havaneres de Calella, on cantarà per quarta vegada

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una de les artistes que pujarà aquest dissabte a l’escenari de la 55ena Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell és Neus Mar. La cantant palafrugellenca ens va explicar ahir al Supermatí que és la quarta vegada que cantarà a les Havaneres i que sent il·lusió i emoció però també responsabilitat.

A més, també ens va explicar com és la preparació per un concert tan important i que genera tanta expectació. 

Neus Mar va ressaltar que s’ha de protegir un gènere tan català i tradicional com l’havanera, per tal que no es perdi en les noves generacions. Al mateix temps, la cantant també recorda que encara és un gènere molt masculinitzat. Explica que ara hi ha més artistes dones d’havanera, però que encara queda feina per fer. 

Per acabar, Neus Mar també ens va parlar dels seus projectes un cop passada la Cantada d’Havaneres de Calella. Ens va parlar d’un projecte que presentarà el proper mes de setembre a Palamós i que ha de servir per homenatjar les “dones de mar”. 

La Cantada d’Havaneres, a la ràdio

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell es viurà més que mai, a la Ràdio. Aquest dissabte 2 de juliol, a partir de les vuit del vespre, Ràdio Capital i Ràdio Palafrugell transmetran l’esdeveniment que marca l’inici de la temporada d’estiu a la Costa Brava. Serà una programació conjunta que, segons les dues emissores, “esdevindrà la transmissió radiofònica més gran que s’ha fet mai de la cantada”. El motiu és que els dos equips uniran forces i faran una retransmissió audiovisual en directe a través de les respectives xarxes socials. Ràdio Capital de l’Empordà i Ràdio Palafrugell acostaran conjuntament als seus oients tot el que passi a la Platja del Port bo durant la Cantada d’havaneres de Calella. El programa el presentaran Rafel Corbí i Eugènia Güell i comptarà amb els equips de les dues ràdios. Des de les vuit del vespre, podreu seguir la prèvia de la cantada a través de la ràdio, i en format audiovisual a les xarxes de les dues emissores. I a les 10 de la nit… Comença la transmissió de la cantada. Amb les havaneres com a protagonistes i els comentaris de Pilar Heranz, Indira Ferrer i Lluís Poch.

Josep Bastons, protagonista de la Cantada

En aquesta 55a edició seran quatre grups que actuaran a l’escenari del Port Bo: Arjau, Neus Mar, Peix Fregit i Port Bo. A més, s’homenatjarà en Josep Bastons, amb noranta-cinc anys acabats de fer el 27 de junym, també els quaranta-cinc d’una de les sevesprimeres i més emblemàtiques composicions, “Mariner de terra endins”. La seva aportació ha enriquit d’una manera important el cançoner català del cant de taverna convertint-se, segurament, en el compositor més valorat i admirat, però també estimat per la seva senzillesa i bonhomia. Bastons fundà el grup Peix fregit amb en Manel Iglesias i la Maria Cervera per participar a la cantada el 1974. De les hores ençà un reguitzell de bones cançons amb lletristes i amics com Jaume Pol Girbal, Anna Brunet, Josep Martí “Bepes”, Miquel Guiu, Josep Miquel Servià, Clara Sànchez-Castro i, sobretot, Narcisa Oliver, Carles Casanovas i Tòfol Mus, autors amb qui ha aconseguit la millor entesa i els grans èxits. Sens cap mena de dubte una trajectòria que es fa mereixedora d’un reconeixement. Calella de Palafrugell celebrarà el noranta-cinc, el quaranta-cinc i les més de cent cançons agraint-li la seva aportació i escoltant-ne algunes de les més significatives i conegudes. Per això es proposa una nit amb les veus de quatre grups de Palafrugell amb els qui sempre ha tingut una relació molt directa: Port bo, Arjau, Neus Mar i Peix Fregit. En el grup Port Bo, els palafrugellencs Xevi Jonama i Lluís Bofill agafaran el relleu d’en Mineu Ferrer – quaranta-dos anys al grup – i Carles Casanovas que entrà a formar part del grup el 1988 i que encara continuarà, com a mínim, un any més a la direcció musical.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas impulsen un campus d’ocupabilitat per a joves extutelats en hoteleria i restauració

Del 3 al 8 de març, 16 joves derivats d'entitats socials de Catalunya participaran en un campus d'ocupabilitat en col·laboració amb la Fundació Jordi Comas Matamala en una iniciativa que forma part de "Joves Futur +" projecte que rep també el suport de la Fundació la Caixa.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -