22.1 C
Pals
Diumenge, 24 setembre 2023
- Publicitat -

No feu servir mai aquesta paraula

Al comentari d’avui us diré ben alt i ben clar que si heu d’escriure, està absolutament PROHIBIT fer servir la paraula DINAMITZAR. No la feu servir MAI en cap text. És una ordre. Oblideu la paraula DINAMITZAR i si la feu servir, que només sigui en llenguatge oral.
I ho dic perquè és una paraula que molt sovint porta a error.
A mi em va passar escrivint un text per un diari fa molts anys, i just moltes hores més tard després d’haver enviat el text, quan ja gairebé era impossible salvar els mobles, vaig veure l’error i em vaig quedar amb cara de gilipolles, igual com ha passat a la Gala dels Oscar amb el sobre equivocat.
Per sort ho vaig poder salvar, però ben bé a l’últim minut.
Què passa amb la paraula DINAMITZAR?
Molt senzill. Si per escriure feu servir l’ordinador, i utilitzeu les dues mans, la paraula DINAMITZAR té un problema. La lletra zeta segurament l’escriureu amb el dit petit de la mà esquerra. Què passa amb això? Simplement, que us pot passar que us deixeu la lletra zeta, perquè es fa amb el dit petit i a vegades no apretes prou. I què passa si us deixeu la zeta de DINAMITZAR? Doncs que en comptes de DINAMITZAR quedarà escrit DINAMITAR. O sigui, fer volar pels aires.
És important?
Doncs sí, mireu.
La frase era semblant a: l’alcalde de Torroella vol DINAMITZAR el nucli de l’Estartit. Us imagineu que per error us deixeu la zeta? L’alcalde de Torroella vol DINAMITAR el nucli de l’Estartit! Es dinamitaria l’Estartit per un error de picatge. Poseu-hi els casos que vulgueu: l’Ajuntament de Palamós dinamizarà el nucli de Sant Joan. O si voleu sense posar noms: l’Ajuntament de Tal vol dinamitzar els comerços del centre i ens surt que vol DINAMITAR el comerç local. Buuum.
Oblidem doncs la paraula DINAMITZAR, que porta a equívocs, i feu servir paraules més guais. Així almenys si us equivoqueu de lletra no us acusaran de fer volar la gent pels aires!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios