21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Un NODO parlant de la subhasta de peix a Palamós es fa viral

Un reportatge del NODO explicant el funcionament de la llotja de Palamós durant l'etapa franquista s'ha viralitzat a les xarxes després que es recuperés el contingut per internet

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La pesca i la venda a la llotja de Palamós és una de les tradicions més establertes al Baix Empordà. De fet, ja fa anys que la llotja rep milers de visitants d’arreu del món durant la subhasta del peix.

La tradició ha estat explicada diverses vegades pels mitjans de comunicació, ja que no té cap secret. Ara però, les xarxes socials han recuperat un vídeo del NODO (Noticiarios y Documentales), del 1971 que s’ha fet viral. Al vídeo s’explica la tradicional subhasta del peix a Palamós.

 

Concretament, segons les dades facilitades per RTVE, l’actual gestor de l’arxiu del NODO, el vídeo va ser emès el 2 d’agost del 1971. Tal com s’observa en el vídeo, la platja de Palamós estava plena de vida entre els banyistes i els pescadors.

Un dels moments més àlgids del vídeo és quan descriu com funciona la subhasta de peix de Palamós, primer especifica que es fa servir un codi que s’ha establert prèviament i es parla un argot difícil d’entendre als “profans”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -