23.6 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

L’alcalde de Calonge destitueix Norbert Botella i deixarà el govern en minoria

El regidor deixarà l'executiu i obligarà al govern municipal a treballar en minoria

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha decidit destituïr al regidor i membre del govern Norbert Botella per, segons han publicat a les xarxes socials una “inadaptació al treball en equip” per part del polític. Assegura que ha estat una “decisió personal molt pensada perquè malgrat haver fet coses bones, el regidor no ha tingut cap adaptació a la resta de membres de l’equip de govern”.

L’alcalde ha explicat que ha estat un adecisió consensuada pels 8 membres del govern” i que a Botella se li ha comunicat aquest matí. “Si bé és cert que aquest mateix matí encara se li ha ofert una última oportunitat d’adaptar-se al grup, no ha volgut entrar en raó“, diu el comunicat de l’alcalde. Assegura que tenen “tots els projectes de la legislatura en marxa” i que no pateixen “per tirar endavant i acabar aquesta legislatura”, ja que creu que en “temes importants del municipi” s’entendran amb la resta de grups municipals.

Clau per a la moció de censura

Cal tenir en compte que Jordi Soler (JxCAT) va recuperar el càrrec d’alcalde al 2020 gràcies a una moció de censura en què l’ara ja ex-regidor va ser una peça clau. JxCat va arribar a un acord amb el PSC, el PP i Norbert Botella, que mesos abans havia abandonat Esquerra Republicana. D’aquesta manera, Jordi Soler va desbancar a Miquel Bell-lloch (ERC) com a alcalde de Calonge i Sant Antoni.

Deixa ERC al 2019

Pocs dies després que ERC escollís a Miquel Bell-lloch com a candidat de la formació independentista a Calonge i Sant Antoni, Norbert Botella va anunciar que deixava el partit i passava a ser edil no adscrit.

Botella va assegurar que marxava del grup perquè discrepava amb el rumb emprès pel partit a l’hora d’escollir a Bell-lloch com a candidat, un procés llarg en què hi va haver moltes friccions, doncs Botella també es va presentar com a possible candidat del partit i finalment no va ser escollit. Arran d’aquesta situació, Bell-lloch va retreure a Botella haver actuat amb “irresponsabilitat” quan va marxar del govern i dur a terme una estratègia “amb l’únic objectiu de materialitzar la moció de censura”.

El regidor de “Calonge Poble de Llibres”

En els darrers mesos, Norbert Botella ha estat al capdavant del projecte de Calonge Poble de Llibres, com a regidor de Cultura. De fet, fa menys d’un mes va passar per aquesta emissora per parlar de les novetats i projectes de futur d’aquesta iniciativa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les noves mesures energètiques preocupen els comerciants del Baix Empordà

Les noves mesures d'estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l'aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d'agost. Unes mesures que els comerços del Baix Empordà entomen amb certa hesitació i escepticisime
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -