6.3 C
Pals
Dilluns, 25 gener 2021

Palafrugell tindrà un nou institut el curs vinent

Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, després de visitar dos centres al municipi. Aquest serà el tercer que tindrà Palafrugell

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un tercer institut el curs que ve. Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, després de visitar l’Escola Barceló i Matas i l’Institut Frederic Martí Carreras. Bargalló ha assenyalat que l’estrena del nou centre de secundària permetrà reordenar el mapa escolar “d’una manera més lògica”.

El nou institut de Palafrugell començarà amb 3 grups de 1r d’ESO amb motiu de l’increment d’alumnat d’ESO. El conseller ha recordat que “Palafrugell no tenia una nova oferta educativa de secundària des de fa 50 anys, des de la creació dels dos primers instituts, i això és una anomalia en tot el territori”. També ha explicat que “ara tenim molts més alumnes a secundària i, per tant, hem de fer una oferta consolidada i adequada a la realitat. I això ens obliga a fer nous plantejaments i canvis d’ubicació”.

L’estrena del tercer institut de Palafrugell permetrà a l’INS Frederic Martí “poder redefinir els seus espais i tenir tots els alumnes més propers”, segons ha explicat Bargalló durant la visita. “Aquesta aposta per un tercer institut acabarà de completar l’oferta educativa de la ciutat, i això ens obligarà als uns i als altres a definir espais ja molt més consolidats, amb l’avantatge que a Palafrugell ho podem fer de mà a mà amb l’Ajuntament, que és un agent educatiu actiu”.

Ara per ara, cal començar a redefinir un mapa de la ciutat on poder ubicar les noves instal·lacions. Bargalló ha explicat que aposten perquè la distribució de l’espai no només respongui a les necessitats actuals, sinó que també miri cap al futur i el que caldrà llavors.

En acabar la visita, el titular d’Educació ha mantingut dues reunions amb directors de centres educatius: d’una banda, amb els centres educatius de municipis propers a Palafrugell, i de l’altra, amb els centres públics i concertats del propi municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies