8.8 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un nou institut el curs vinent

Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, després de visitar dos centres al municipi. Aquest serà el tercer que tindrà Palafrugell

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un tercer institut el curs que ve. Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, després de visitar l’Escola Barceló i Matas i l’Institut Frederic Martí Carreras. Bargalló ha assenyalat que l’estrena del nou centre de secundària permetrà reordenar el mapa escolar “d’una manera més lògica”.

El nou institut de Palafrugell començarà amb 3 grups de 1r d’ESO amb motiu de l’increment d’alumnat d’ESO. El conseller ha recordat que “Palafrugell no tenia una nova oferta educativa de secundària des de fa 50 anys, des de la creació dels dos primers instituts, i això és una anomalia en tot el territori”. També ha explicat que “ara tenim molts més alumnes a secundària i, per tant, hem de fer una oferta consolidada i adequada a la realitat. I això ens obliga a fer nous plantejaments i canvis d’ubicació”.

L’estrena del tercer institut de Palafrugell permetrà a l’INS Frederic Martí “poder redefinir els seus espais i tenir tots els alumnes més propers”, segons ha explicat Bargalló durant la visita. “Aquesta aposta per un tercer institut acabarà de completar l’oferta educativa de la ciutat, i això ens obligarà als uns i als altres a definir espais ja molt més consolidats, amb l’avantatge que a Palafrugell ho podem fer de mà a mà amb l’Ajuntament, que és un agent educatiu actiu”.

Ara per ara, cal començar a redefinir un mapa de la ciutat on poder ubicar les noves instal·lacions. Bargalló ha explicat que aposten perquè la distribució de l’espai no només respongui a les necessitats actuals, sinó que també miri cap al futur i el que caldrà llavors.

En acabar la visita, el titular d’Educació ha mantingut dues reunions amb directors de centres educatius: d’una banda, amb els centres educatius de municipis propers a Palafrugell, i de l’altra, amb els centres públics i concertats del propi municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Canvi de temps amb pluja, vent i ambient més fred

Vent de component nord-est, mala mar i pluja en dilluns amb una temperatura màxima molt més baixa que els dies anteriors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -