Nou mínim històric de l’aigua del Ter derivada a Barcelona

Els embassaments del Llobregat tenen les reserves al 82% i els del Ter, al 64%

0
1
Riu Ter
Riu Ter en una imatge d'arxiu

L’aigua del riu Ter derivada cap a la regió de Barcelona durant el primer trimestre de l’any ha estat de 27,5 hm³. Aquest és el volum mínim registrat mai durant els primers tres mesos de l’any, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Gràfic evolució 2013-2018 (període gener-març)

Tal com s’observa a la gràfica, els volums produïts a la potabilitzadora de Cardedeu durant els primers tres mesos de 2018 estan molt per sota dels volums captats en els darrers cinc anys.

Aquesta mesura s’ha aconseguit gràcies al fet que els embassaments del Llobregat tenen les reserves molt altes. Concretament, a un nivell que supera el 82%. En canvi, les reserves dels embassaments del Ter estan al 64%.

El riu Llobregat porta molt cabal al llarg del seu curs (més de 38 m³/s a la seva capçalera, 96 m³/s al seu pas per Castellbell i el Vilar i 251 m³/s a Sant Joan Despí). Això permet incrementar la captació d’aigua per ser potabilitzada a les plantes d’Abrera i Sant Joan Despí.

“Amb major disponibilitat d’aigua superficial, no té sentit produir més aigua dessalinitzada ni seguir amb l’augment d’extraccions d’aigües subterrànies”, ha explicat l’ACA en un comunicat.