Manel Magrinyà

Moment en el que Carles Puig, regidor de cultura de l’ajuntament donava a conèixer públicament els vuit noms que  opten a donar nom a la Biblioteca de la Bisbal.

 

Maria Antònia Vilahur, Victòria Vigo, Aurora Bertrana, Lluïsa Duran, Maria Antònia Salvà, Adela Trayter, Maria Mercè Marçal o Maria Gispert són efectivament els noms aprovats per la Comissió bisbalenca pel nomenclàtor, una comissió que, formada per ciutadans diversos i representants dels grups polítics, vetlla per la paritat a través del projecte ‘Noms de Dones als carrers de la Bisbal’, impulsat pel Grup de Dones de la Bisbal.

L’Ajuntament va iniciar a finals d’agost un nou procés participatiu per decidir el nom de la biblioteca municipal. Durant el mes de setembre, bisbalenques i bisbalencs podien presentar propostes de noms que havien de reunir els requisits de ser dona, del món de la cultura i que fes més de 5 anys de la seva defunció.

Un cop coneguts els noms que opten a donar nom a la biblioteca, el següent pas serà la publicació d’un document amb la descripció detallada de cadascuna de les propostes que s’enviarà a totes les llars bisbalenques. La segona fase del procés s’iniciarà el 22 d’octubre mitjançant una consulta popular oberta a tota els empadronats al municipi que es farà on line, i acabarà el 4 de novembre. També es podrà votar presencialment els dies 26 d’octubre i 2 de novembre, al consistori).

Carles Puig, regidor de cultura de l’ajuntament