12.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

Nova edició de l’Aplec de Santa Llúcia de l’Arboç

Els Amics de Santa Llúcia han recordat l’Arcadi Piferrer un dels principals artífexs de la recuperació de l’Aplec recentment traspassat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest diumenge 8 de desembre ha tingut lloc el ja clàssic Aplec de Santa Llúcia de l’Arbós, que com es habitual ha començat amb el solidari esmorzar d’hivern. Els tiquets costaven tres euros i anaven destinats a la Marató de TV3 que enguany recapta fons per a la investigació contra les malalties minoritàries. S’han venut uns 200 tiquets i la recaptació ha estat per tant al voltant dels 600€.

L’esmorzar solidari ha anat seguit de l’ofici religiós i el programa oficial ha culminat amb la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Banyoles. Com és tradicional, en acabar els actes molts participant s’han quedat a dinar als voltants de l’ermita en un dinar de germanor en el que cadascú es porta el menjar.

Santa Llúcia
Arcadi Piferrer: Fotografia d’arxiu de Manel magrinyà

Com tantes celebracions populars, aquest Aplec s’havia anat perdent en el transcurs del temps fins que un grup de bisbalencs van unir esforços per recuperar-lo. Un dels més ferms impulsors de la recuperació de l’Aplec va ser l’Arcadi Piferrer, ex regidor de l’ajuntament de la Bisbal recentment traspassat, per qui els seus companys van tenir un record especial i molt emotiu.

Escoltem les paraules d’un d’ells, en Narcís Camò

L’Aplec de Santa Llúcia de l’Arboç està organitzat actualment, a més de pels seus impulsors els Amics de Santa Llúcia, per l’Ajuntament de la Bisbal amb la col·laboració de l’entitat Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca i de la Diputació de Girona.

Vídeo de Xevi Codolà i Manel Magrinyà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -