11.1 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

Entren en vigor noves mesures restrictives per frenar la pandèmia

Les noves mesures aprovades entraran en vigor el avui mateix i tindran una vigència mínima de 10 dies.

El més llegit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

A causa de l’empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya, el Procicat ha aprovat que cal revisar les mesures de prevenció i control vigents i dur a terme una nova escalada. Les noves mesures aprovades entraran en vigor el avui mateix i tindran una vigència mínima de 10 dies. No obstant, com sempre, seran avaluades contínuament.

Mobilitat limitada al municipi tota la setmana

. Es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

. Se suspèn l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

Trobades familiars

. Les trobades familiars i/o socials no poden superar les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència.

. Es recomana que les trobades en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

privat:-la-generalitat-amplia-les-restriccions-fins-l’11-de-gener-i-preveu-algunes-excepcions-durant-els-dies-festiusComerç minorista: de dilluns a divendres

. Se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.

. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.

. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat.

. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

Horaris comercials

. L’horari d’obertura al públic en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Equipaments esportius

. Tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

Lleure infantil i juvenil

. També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil.

. Se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Cultura popular i competicions esportives

. Se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu.

. S’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Terracotta Museu de la Bisbal torna a participar al Dia Internacional de l’Art

Serà aquest proper cap de setmana amb una edició mixta que alternarà actes presencials i virtuals. L'actual situació sanitària obliga a modificar el format del Dia Internacional de l'Art, que malgrat tot es podrà celebrar els propers 16, 17 i 18 d'abril amb la inauguració de dues exposicions al Terracotta Museu.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -