15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Núria Botellé: “Volem que la ciutadania decideixi i defineixi els projectes futurs per Palamós”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Núria Botellé: "Volem que la ciutadania decideixi i defineixi els projectes futurs per Palamós"
Loading
/

El proper dilluns començaran les trobades amb els veïns dels barris d’Es Pla, Sant Joan i el Barri Vell de Palamós per abordar diverses problemàtiques existents al municipi i saber la visió que en tenen els veïns de Palamós. Per parlar una mica més sobre aquesta iniciativa ens ha visitat al Supermatí la regidora de participació ciutadana de l’Ajuntament de Palamós, Núria Botellé.

Núria Botellé apunta que la voluntat des del consistori palamosí és impulsar la participació ciutadana a través de diverses propostes. “La voluntat és millorar la participació a través d’aquest contacte directe amb els diversos barris del municipi”, explica la regidora. El passat mes de novembre van fer una prova pilot d’aquestes trobades en els barris d’Es Pla, Sant Joan i el Barri Vell, ja que cadascun d’ells té les seves particularitats.

La segona ronda de trobades començarà la setmana que ve per donar a conèixer els resultats d’aquestes primeres trobades i saber si hi ha algun tema que vulguin abordar els veïns participants de les jornades. Núria Botellé, però, explica que volen estendre la proposta a la resta de barris del municipi en els pròxims mesos.

La regidora apunta que la primera ronda de trobades veïnals va anar “molt bé” i, a més, es va incentivar la participació ciutadana en grups d’edats que normalment no se sol contemplar en aquest tipus de processos. “Vam enviar cartes aleatòries a joves, dones i altres grups que habitualment no hi participen”, explica la regidora.

Durant les primeres trobades es van abordar temes com la qualitat de vida al municipi (tant per joves com per gent gran), la sostenibilitat, la mobilitat, la neteja, entre molts altres punts. “Volíem defugir de la queixa habitual, que ja rebem a l’ajuntament a través d’altres canals, i oferir aquesta atenció més propera i amb projectes més globals per la comunitat”, explica Botellé. La finalitat, tal com apunta la regidora, és poder desenvolupar en un futur projectes en base a les necessitats de la ciutadania.

Núria Botellé reconeix que abans d’abordar aquestes qüestions que interessen al municipi cal tenir una visió completa del que pensa la ciutadania de Palamós. Per això, després de la prova pilot feta en aquests tres barris, la proposta de trobades veïnals s’estendrà a la resta de veïnats de Palamós. Serà durant el mes de juny quan el consistori palamosí podrà començar a veure quins són els projectes prioritaris provinents d’aquesta iniciativa de participació ciutadana. La regidora apunta, però, que ja hi ha temes que preocupen a la ciutadania que ja s’estan treballant.

Les reunions programades per la propera setmana estan obertes a la participació de tothom, i per a prendre’n part només cal confirmar la presència mitjançant l’enviament d’un correu electrònic a [email protected], o bé d’un whatsapp al 696 176 424, indicant el nombre de persones que voldran assistir-hi. La regidora “anima” a les persones de Palamós a assistir-hi per plantejar dubtes, propostes o iniciatives per millorar el municipi.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios