16.8 C
Pals
Divendres, 15 octubre 2021
- Publicitat -

Les obres de la nova estació de busos de la Bisbal s’amplien i s’allarguen fins el febrer de 2021

La Generalitat ha donat llum verda avui a l'eixamplament de la carretera que va a l'estació d'autobusos de la Bisbal i l'adequació de les noves parades municipals

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Les obres de construcció de la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà s’amplien amb noves actuacions, que fan que s’incrementi un 20% el pressupost. El projecte inicial de la estació tenia una durada de sis mesos, i havia d’acabar a mitjans de desembre, però amb aquestes noves incorporacions es preveu que finalitzin al febrer de l’any que ve. Així doncs, s’espera que l’estació entri en funcionament al març de 2021. Així ho ha confirmat l’alcalde del municipi, Enric Marquès.

Marquès explica que el projecte inicial (l’estació a la carretera de Cruïlles) s’està desenvolupant en els terminis previstos, però que al llarg de l’obra s’ha anat veient que feien falta algunes modificacions. Avui, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha donat llum verda a les noves incorporacions sol·licitades per l’Ajuntament. Aquestes són, bàsicament, obres d’urbanització de les dues noves parades que hi haurà a la Bisbal, a part de l’estació. Situades a l’avinguda Josep Irla (davant de l’escola Joan de Margarit) i a l’avinguda Josep Tarradelles, a les dues parades cal fer una entradeta pels busos a la vorera, perquè no parin al mig de la carretera. L’altra novetat de les obres és a la mateixa carretera de Cruïlles. Aquesta és una carretera bastant estreta, de manera que s’hi farà un marge que donarà més espai als carrils i que començarà a l’alçada de l’estació i acabarà a la rotonda de Cruïlles.

Enric Marquès explica que això és el que provoca que s’allargui termini de l’obra fins a finals de febrer de 2021 i el que engreixa el pressupost. Inicialment el projecte comptava amb una inversió d’1.000.000 d’euros a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Ara, amb les noves peticions per part del consistori bisbalenc, el pressupost ha augmentat un 20%, arribant a un total de 1.200.000 euros. Així ho explica l’alcalde:

La nova estació a la carretera de Cruïlles comportarà també una nova ruta pels autobusos. Aquests deixaran de parar al mig de l’avinguda de les Voltes, com feien fins ara.

Per una altra banda, tot i que l’estació entri en funcionament al març, les marquesines per a les parades tardaran uns mesos més. Formaran part d’un concurs públic d’adquisició de subministraments que la Generalitat obrirà durant el primer semestre de l’any vinent, i es preveu que es col·loquin a les parades a finals del 2021.

La nova instal·lació abastarà uns 3.000 m2 i constarà d’una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part d’exterior també s’habilitarà una zona d’aparcament de cotxes. Aquesta actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de la Bisbal, que va cedir els terrenys on s’ubicarà la nova estació i s’encarregarà del seu manteniment, mentre que el Departament de Territori i Sostenibilitat executa i finança les obres i serà el titular de la infraestructura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

“Hem de manifestar-nos contra la pujada del preu de la llum per fer pressió política”

Parlem amb en Sergi Cot, un dels portaveus de la plataforma Apaguem Endesa, sobre la manifestació de demà a Girona
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -