13.5 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

Les obres de la nova estació de busos de la Bisbal s’amplien i s’allarguen fins el febrer de 2021

La Generalitat ha donat llum verda avui a l'eixamplament de la carretera que va a l'estació d'autobusos de la Bisbal i l'adequació de les noves parades municipals

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les obres de construcció de la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà s’amplien amb noves actuacions, que fan que s’incrementi un 20% el pressupost. El projecte inicial de la estació tenia una durada de sis mesos, i havia d’acabar a mitjans de desembre, però amb aquestes noves incorporacions es preveu que finalitzin al febrer de l’any que ve. Així doncs, s’espera que l’estació entri en funcionament al març de 2021. Així ho ha confirmat l’alcalde del municipi, Enric Marquès.

Marquès explica que el projecte inicial (l’estació a la carretera de Cruïlles) s’està desenvolupant en els terminis previstos, però que al llarg de l’obra s’ha anat veient que feien falta algunes modificacions. Avui, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha donat llum verda a les noves incorporacions sol·licitades per l’Ajuntament. Aquestes són, bàsicament, obres d’urbanització de les dues noves parades que hi haurà a la Bisbal, a part de l’estació. Situades a l’avinguda Josep Irla (davant de l’escola Joan de Margarit) i a l’avinguda Josep Tarradelles, a les dues parades cal fer una entradeta pels busos a la vorera, perquè no parin al mig de la carretera. L’altra novetat de les obres és a la mateixa carretera de Cruïlles. Aquesta és una carretera bastant estreta, de manera que s’hi farà un marge que donarà més espai als carrils i que començarà a l’alçada de l’estació i acabarà a la rotonda de Cruïlles.

Enric Marquès explica que això és el que provoca que s’allargui termini de l’obra fins a finals de febrer de 2021 i el que engreixa el pressupost. Inicialment el projecte comptava amb una inversió d’1.000.000 d’euros a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Ara, amb les noves peticions per part del consistori bisbalenc, el pressupost ha augmentat un 20%, arribant a un total de 1.200.000 euros. Així ho explica l’alcalde:

La nova estació a la carretera de Cruïlles comportarà també una nova ruta pels autobusos. Aquests deixaran de parar al mig de l’avinguda de les Voltes, com feien fins ara.

Per una altra banda, tot i que l’estació entri en funcionament al març, les marquesines per a les parades tardaran uns mesos més. Formaran part d’un concurs públic d’adquisició de subministraments que la Generalitat obrirà durant el primer semestre de l’any vinent, i es preveu que es col·loquin a les parades a finals del 2021.

La nova instal·lació abastarà uns 3.000 m2 i constarà d’una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part d’exterior també s’habilitarà una zona d’aparcament de cotxes. Aquesta actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de la Bisbal, que va cedir els terrenys on s’ubicarà la nova estació i s’encarregarà del seu manteniment, mentre que el Departament de Territori i Sostenibilitat executa i finança les obres i serà el titular de la infraestructura.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Love of Lesbian ompliran el Palau Sant Jordi amb 5.000 persones en un concert pilot

Festivals per la Cultura Segura presenta un concert pilot per 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. L’esdeveniment es durà a terme sense distància social i amb mascaretes FFP2 facilitades per l’organització, i s’efectuaran testos massius previs el mateix dia a diferents sales de concerts de…

Altres notícies