26.2 C
Pals
Dijous, 30 juny 2022
- Publicitat -

Es reactiven les obres de reforma del vell Museu del Suro a Palafrugell

L'Ajuntament i l'empresa adjudicatària de l’obra comencen a acostar posicions per tirar endavant amb el projecte, que preveuen que acabi el mes de juny

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Es reprèn la reforma de l’edifici de l’antiga Escola d’Arts i Indústria de Palafrugell que més tard va ser la primera seu del Museu del Suro Local. Segons ha informat el diari El Punt Avui, el consistori i l’empresa, Comsa, han arribat a un acord per finalitzar les obres després de mesos d’immobilisme.

A la tardor del 2019, els representants de l’empresa havien pressionat dient que renunciarien al contracte perquè consideraven que amb el pressupost ofertat, 890.643 euros, no els sortien els números. Davant d’aquesta situació, el regidor d’obres, Lluís Ros, va descartar augmentar el pressupost o retallar-lo per evitar perdre la qualitat de les actuacions que s’havien de fer a l’espai.

Finalment, però, el mateix Ros va explicar a El Punt Avui que després de les converses mantingudes amb l’empresa s’han acostat posicions: “hi ha la voluntat mútua que s’acabi l’obra, perquè per a l’empresa renunciar-hi hauria empitjorat la seva qualificació per a futurs concursos, i per a l’Ajuntament, certificar la feina feta i preparar un nou concurs per als acabats pendents també hauria suposat un sobrecost”. L’obra ha passat nombrosos alts i baixos des que en la primera adjudicació les dues primeres empreses hi renunciessin i l’aposta per Comsa arribés sense prou marge per beneficiar-se de l’ajut per a inversions financerament sostenibles previst si s’hagués enllestit abans de finals del 2018.

El regidor ha explicat que encara hi ha preus en alguns conceptes per revisar i on es podria acordar algun increment o nova planificació de les feines pendents. És per això, que el consistori està a l’espera de mantenir una nova reunió amb els gestors de Comsa per encarar la recta final de les obres. Malgrat quedin per desencallar alguns punts, Ros creu que cap a finals del mes de març ja es podrien haver resolt bona part de les actuacions a l’interior i dels tancaments de portes i finestres. 

Segons el consistori, a partir del mes de juny les obres podrien estar enllestides. En aquest nou espai està previst que s’hi ubiqui la seu del nou espai d’arts escèniques cogestionat amb Actua, l’Associació d’Usuaris i Amics de les Aules de Teatre i Cinema de Palafrugell. A la planta baixa tenen la voluntat d’aprofitar-la per reubicar-hi algun servei municipal, com per exemple l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Anna Portomeñe: “En aquesta 2ª edició del Festival Salat hem buscat una programació de comèdia més transversal”

A Ràdio Capital hem pogut parlar amb la directora del Festival Salat de Sant Feliu de Guíxols ( que es celebra a partir de l'1 de juliol, i que durant 3 dies omplirà la vila baixempordanesa de tot tipus d'espectacles humorístics)
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -