26 C
Pals
Dimecres, 16 juny 2021
- Publicitat -

S’inicien els treballs de càlcul del Ministeri per a la Transició Ecològica al Passeig Marítim de Platja d’Aro

La intervenció serà aquesta setmana i es tracta d'uns treballs que s’afegeixen a la tasca prèvia de retirada de la sorra acumulada sobre el mateix passeig que hi havia abocat la Glòria

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Els treballs de validació de càlculs per a la futura reforma de l’extrem sud del Passeig Marítim de Platja d’Aro, el més afectat pels danys del temporal Glòria, van començar aquest dilluns. La intervenció, a càrrec del Servei Provincial de Costes de Girona del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, duraran una setmana o 10 dies, i s’efectua sobre la Platja Gran amb l’excavació de rases a la sorra, que serà reposada immediatament. Els treballs definitius de reforma de 550 metres entre el Passeig Ridaura i l’Avinguda Reina Fabiola es preveuen per a la segona quinzena de setembre, ja que l’estat d’alarma ha fet inviable l’inici i culminació de les obres abans de l’estiu com estava previst.

Per afrontar aquest endarreriment l’Ajuntament, va impulsar i culminar fa unes setmanes, quan es va permetre el reinici de les obres públiques, el condicionament de la façana marítima redistribuint la sorra de la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca, perquè estiguin a punt per a la temporada de bany, que oficialment començarà el dissabte 6 de juny. Uns treballs que s’afegeixen a la tasca prèvia i inicial de retirada de la sorra acumulada sobre el mateix Passeig Marítim que hi havia abocat la Glòria.

El pas del temporal va posar de manifest la marca de suport estructural en la base d’un passeig construït entre 1985 i 1990, directament sobre la sorra que abans arribava a tocar dels edificis. La força de l’onatge va descalçar-lo, provocant-ne l’ensorrament de la primera línia de llosa i dels escalons d’accés a la sorra, i també generant un voladís sobre una platja d’entre 3 i 5 metres d’alçada. En aquest context, el projecte final, valorat en 1,8 milions d’euros amb una aportació municipal de 750.000€, és una reforma global amb la perspectiva d’evitar que temporals futurs produeixin la mateixa situació. Alhora també marcarà el futur del nou tram de Passeig Marítim que s’ha de construir, més al sud, per enllaçar-lo fins a Port d’Aro (i que inclou una passera sobre el Ridaura) i també les pròximes reformes en el seu besant nord, en un pla plurianual d’intervenció i inversió.

La proposta que es durà a terme és la instal·lació d’un mur de rocalla amb prou profunditat i per sota de nivell del mar, per evitar que es pugui descalçar. També es redistribuiran 20.000m2 de sorra de la platja, conjuntament amb noves aportacions de l’interior de mar de la zona de la desembocadura del Ridaura, per connectar el Passeig Marítim amb la platja, si bé es contempla la instal·lació d’accessos amb escales i rampes per superar, si s’escau, el diferencial d’alçada en algun punt o davant futurs moviments naturals de la sorra. La intervenció suposarà una reducció variable de l’amplada del passeig, possibilitant el soterrament d’instal·lacions de serveis a la zona per a vianants, en lloc de sota la sorra de la platja i progressivament es retiraran els grans fanals sobre la sorra amb la voluntat de configurar l’espai des d’una òptica més naturalitzada. També es podrà definir la nova capa superior del Passeig Marítim i com ha de ser el nou mobiliari urbà i d’enjardinament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -