10.9 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Palamós farà un procés participatiu sobre la mobilitat del Barri Vell i del Padró

Els veïns van presentar més de 300 firmes de suport i un plec d'alegacions per demanar flexibilitzar l'ordenança de circulació i mobilitat viària.

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ja ha donat resposta als veïns del Padró i del Barri Vell que van presentar més de 300 firmes de suport i un plec d’al·legacions per demanar flexibilitzar l’ordenança de circulació i mobilitat viària. L’Ajuntament ha obert un període de participació ciutadana mentre aquesta ordenança està en exposició pública davant les demandes dels ciutadans i ciutadanes, que volen que l’ordenança es flexibilitzi perquè  “per dos mesos que hi pot haver molt de trànsit a l’estiu, no s’ha de limitar la mobilitat durant tot l’any perquè complica la vida als veïns”.

Un dels impulsors d’aquestes al·legacions és en Pere Aliu, que ha explicat al Supermatí de Ràdio Capital que tal i com es planteja, és una normativa “molt restrictiva que no té en compte les necessitats dels barris ni dels veïns”.

L’alcalde Lluís Puig, ha dit en declaracions a Ràdio Capital que es preveu que aquest procés de participació ciutadana sigui un procés ràpid i que durant aquesta primavera ja es pogués tenir el procés enllestir per abans de l’estiu poder proposar els canvis a l’ordenança per aprovar-la.

Aliu ha explicat que estan contents perquè s’obra el diàleg.

L’objectiu de l’ordenança és limitar la mobilitat perquè hi hagi menys cotxes. “Entenem que el carrer major als mesos d’estiu està carregada de gent, però la zona del Padró no té gaire sentit perquè mai pateix congestions”, ha explicat Aliu.

L’Ajuntament també ha informat que les càmeres de videovigilància les traslladaran a un altre punt i que de moment no multaran. Mentrestant, el conjunt  de veïns són “moderadament optimistes”, segons ha dit Aliu, que aquestes al·legacions puguin tirar endavant.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies