16.9 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Palamós farà un procés participatiu sobre la mobilitat del Barri Vell i del Padró

Els veïns van presentar més de 300 firmes de suport i un plec d'alegacions per demanar flexibilitzar l'ordenança de circulació i mobilitat viària.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ja ha donat resposta als veïns del Padró i del Barri Vell que van presentar més de 300 firmes de suport i un plec d’al·legacions per demanar flexibilitzar l’ordenança de circulació i mobilitat viària. L’Ajuntament ha obert un període de participació ciutadana mentre aquesta ordenança està en exposició pública davant les demandes dels ciutadans i ciutadanes, que volen que l’ordenança es flexibilitzi perquè  “per dos mesos que hi pot haver molt de trànsit a l’estiu, no s’ha de limitar la mobilitat durant tot l’any perquè complica la vida als veïns”.

Un dels impulsors d’aquestes al·legacions és en Pere Aliu, que ha explicat al Supermatí de Ràdio Capital que tal i com es planteja, és una normativa “molt restrictiva que no té en compte les necessitats dels barris ni dels veïns”.

L’alcalde Lluís Puig, ha dit en declaracions a Ràdio Capital que es preveu que aquest procés de participació ciutadana sigui un procés ràpid i que durant aquesta primavera ja es pogués tenir el procés enllestir per abans de l’estiu poder proposar els canvis a l’ordenança per aprovar-la.

Aliu ha explicat que estan contents perquè s’obra el diàleg.

L’objectiu de l’ordenança és limitar la mobilitat perquè hi hagi menys cotxes. “Entenem que el carrer major als mesos d’estiu està carregada de gent, però la zona del Padró no té gaire sentit perquè mai pateix congestions”, ha explicat Aliu.

L’Ajuntament també ha informat que les càmeres de videovigilància les traslladaran a un altre punt i que de moment no multaran. Mentrestant, el conjunt  de veïns són “moderadament optimistes”, segons ha dit Aliu, que aquestes al·legacions puguin tirar endavant.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Volem el turisme? Sí. Ens molesta el turisme? També

Bon dia, benvolguts oients de Ràdio Capital, avui el meu comentari és un comentari recurrent, podríem dir que des...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -